Ισονομία στους μισθούς Γυναικών και Ανδρών στην Εθνική Ισπανίας

Παρά τις πολυάριθμες εκκλήσεις, η επίτευξη ίσης αμοιβής μεταξύ γυναικών και ανδρών εξακολουθεί να είναι αρκετά δύσκολη. 

Στην Ισπανία, ωστόσο, γίνονται προσπάθειες να αντιστραφεί η τάση, τουλάχιστον όσον αφορά το ποδόσφαιρο: με βάση τα όσα αναφέρει η «El Pais», μια από τις πιο έγκυρες εφημερίδες της χώρας, οι Ισπανίδες παίκτριες κατέληξαν σε συμφωνία με την Ομοσπονδία, που θα τους επιτρέπει να λαμβάνουν μπόνους και ποσά πανομοιότυπα με αυτά που αναγνωρίζονται στους άνδρες συναδέλφους τους.

Η πρώτη χώρα που αποφάσισε να λάβει θέση επ΄ αυτού ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενες, έστω κι εν μέρει, από τη Νορβηγία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ολλανδία.

Η υπογεγραμμένη συμφωνία ισχύει για πέντε χρόνια κι ως εκ τούτου θα καλύπτει σημαντικά γεγονότα που αφορούν γυναίκες, όπως τα επόμενα δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, εκτός από τα παγκόσμια πρωταθλήματα το 2023 και το 2027.

Από τους πιο ικανοποιημένους με την απόφαση εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ισπανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες.

«Η συμφωνία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι μια ιστορική μέρα. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία που μπόρεσε να καταλήξει σε μια τόσο σημαντική συμφωνία και που έδειξε το ενδιαφέρον της να συνεχίσει να υποστηρίζει την Εθνική ομάδα μας», σχολίασε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης