Αποφυλακίζεται σήμερα ο Ντάνι Άλβες, με τον Νεϊμάρ να πληρώνει την εγγύηση

Μετρά  ντίστροφα σήμερα ο Ντάνι Άλβες προκειμένου να... αποχαιρετήσει έστω και προσωρινά το κελί που τον φιλοξενεί εδώ και 14 μήνες σε φυλακή της Βαρκελώνης.

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία του βιασμού μια νεαρής κοπέλας την πρωτοχρονιά του 2023 σε κλαμπ της Βαρκελώνης και εκτίει ποινή 4,5 χρόνων, έχει καταθέσει έφεση και το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του για προσωρινή αποφυλάκιση επιβάλλοντας του όμως να πληρώσει εγγύηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Δεδομένης της καριέρας του αυτό το ποσό είναι πολύ μικρό, ωστόσο με τον Άλβες εδώ και μια διετία να είναι σε δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγο του και τους λογαριασμούς του να έχουν παγώσει, για μια ακόμη φορά χρειάστηκε τη βοήθεια του παλιού του συμπαίκτη και φίλου Νεϊμάρ.

Ο νυν άσος της Αλ Χιλάλ ήταν αυτός που του έδωσε 150.000 στα τέλη του 2023 προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως αποζημίωση για το θύμα (και να μετρήσουν για να ελαφρυνθεί η θέση του, κάτι που έγινε) ωστόσο δεν δίστασε ούτε και τώρα που τα λεφτά είναι πολλά περισσότερα.

Με δική του εντολή ο πατέρας του μετέφερε το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε ακατάσχετο λογαριασμό (προφανώς της δικηγόρου του ποδοσφαιριστή) προκειμένου  να καλυφθεί το ποσό της εγγύησης, ωστόσο η μεταφορά δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 14:30 (ώρα Ισπανίας)χθες και έτσι ο Άλβες πέρασε και τη χθεσινή ημέρα στη φυλακή.

Λογικά τα χρήματα θα φανούν σήμερα και αμέσως μετά την αποφυλάκιση του ο 42χρονος θα πρέπει να βρεθεί στο αστυνομικό τμήμα που του έχει υποδειχθεί προκειμένου να καταθέσει τα διαβατήρια του (ισπανικό και βραζιλιάνικο), να ενημερώσει για το που θα μένει έως ότου εκδικαστούν οι εφέσεις και να ενημερωθεί για το κάθε πότε θα πρέπει να επισκέπτεται τις αρχές...

Να σημειώσουμε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες ο Άλβες δέχθηκε και άλλα ευχάριστα νέα καθώς ολοκληρώθηκε η χρόνια διαμάχη του με τις φορολογικές αρχές της Ισπανίας με τον παίκτη να κερδίζει την υπόθεση και να του επιστρέφονται 6.8 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ωστόσο δεν θα μπουν άμεσα στους λογαριασμούς του, αλλά μόλις ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης