Τρομοκρατία τότε και τώρα

Τρομοκρατία τότε και τώρα

 

Η σημερινή τρομοκρατία στην Ελλάδα έχει τεράστιες διαφορές από αυτήν του παρελθόντος. Την δεκαετία του 70 όταν εμφανίστηκε η "17 Νοέμβρη" η τρομοκρατία είχε τα παρακάτω χαρασκτηριστικά:

* Οι αντάρτες πόλης ήσαν απολύτως ανώνυμοι. Κανείς δεν μπορούσε να υποθέσει ποιοί μπορεί να είναι. Από τον γείτονά σου μέχρι τον πρωθυπουργό της χώρας, μπορούσες να υποψιαστείς, ότι με κάποιο τρόπο είναι εμπλεκόμενοι!

Η σημερινή γενιά δεν φοβάται να δείξει τα πρόσωπά των δραστών. Ακόμα και σε ληστείες που πραγματοποιούν δεν φορούν μάσκες! Η απόφαή τους είναι απίστευτη. "Θα σας πολεμάμε ξέροντας ποιοι είμαστε"..!

* Η ιδεολογία. Τότε, πίσω από κάθε πράξη βίας υπήρχαν πολιτικά κείμενα που  εύρισκαν σύμφωνους πολλούς Έλληνες. Σήμερα, η τρομοκρατική δράση δεν έχει ιδεολογικό υπόβαθρο. Κινητήρια δύναμη είναι ο θυμός και η οργή που εκπορεύεται από τον αντιδημοκρατικό τρόπο που κυβερνούν την χώρα.

Φυσικά η βία ωε όπλο για να αλλάξεις την κοινωνία έχει τελειώσει από την εποχή του... Κάστρο. Σήμερα ο καπιτ;αλισμός δρα πέραν κυβερνήσεων και προσώπων. Είναι ανεξέλεγκτος. Πώς να τον νικήσεις με ένα γκαζάκι ή μια μολότοφ; Αυτό δεν το έχει καταλάβει ο Ξηρός που το διάγγελμά του αντιμετωπίστηκε με σοκαριστική ειρωνία στο Διαδίκτυο ακριβώς απο αυτούς ποθ θέλει να σώσει...

Το πολιτικό σύστημα το νικάς μόνο με το δικό του όπλο : την ψήφο! Αυτή θα μπορούσε να είναι μια μορφή επανάστασης τον 21ο αιώνα. Επ αυτού αύριο.