Χυδαιότητα και πολιτική

Χυδαιότητα και πολιτική

Ο χυδαίος αυτός άνθρωπος που ονομάζεται Ντόναλντ Τραμπ έχει καταφέρει να μολύνει σαν καθολικός μεταστατικός καρκίνος, όλα τα λειτουργικά όργανα στη δημόσια ζωή των ΗΠΑ.

Το debate  με τον Μπάιντεν ήταν η τελευταία πράξη ενός αδιανόητου κατήφορου που έχει ξεχαρβαλώσει πλήρως και την πολιτική ζωή της χώρας αλλά και την κοινωνία.

Η υγιής κοινωνία των ΗΠΑ τρέμει στην ιδέα επανεκλογής αυτού του ανθρώπου που καταστρέφει ύπουλα, με μίσος, ψεύδη και σοκαριστικές πρακτικές την ίδια την λειτουργία της χώρας. Η συντριπτική πλειοψηφία της πνευματικής ελίτ στις ΗΠΑ δίδει αγώνα για να απαλλάξει τη χώρα από το φαινόμενο Τραμπ.

Οι υγιείς Αμερικανοί έχουν τρομάξει από την ευκολία με την οποία ένας μόνο άνθρωπος μπορεί μέσα από τον Λευκό Οίκο να αποδομήσει το ίδιο το πολιτικό σύστημα, να υπονομεύσει θεσμικές λειτουργίες και το χειρότερο: Να διχάσει την κοινωνία της χώρας με ακροδεξιές ομάδες να κυκλοφορούν ένοπλες και να απειλούν.

Δεν διστάζει μάλιστα ο χυδαίος αυτός άνθρωπος να απειλεί από τώρα ότι μάλλον δεν θα αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα της 3ης Νοεμβρίου, ώστε να παραμείνει στην εξουσία αναμένοντας από την διορισμένη από αυτόν Δικαιοσύνη, να επιλέξει τον νικητή.

Στο debate της αναίδειας που όλοι είδαμε, ο Μπάιντεν δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Στα 43 λεπτά που μίλησε τον διέκοψε 73 φορές σχεδόν όλες με υβρεις. Κανένας δεν μπορεί να διαχειριστεί έναν τέτοιο λεκτικό τραμπουκισμό και είναι άδικο να προσάπτουμε και στον Μπάιντεν μερίδιο ευθύνης για την κατάντια των εικόνων.