Υπάρχουν ευχάριστες ειδήσεις;

Υπάρχουν ευχάριστες ειδήσεις;

Αισιόδοξος άνθρωπος είναι κάποιος που γνωρίζει πόσο άσχημα είναι τα πράγματα. Με βάση συτή την γνώση, θα ήθελα να προσπαθήσω να σας περιγράψω κάτι αισιόδοξο. Στίβω το μυαλό μου λοιπόν και στην θεωρία έχω ευχάριστες σκέψεις που μπορούν να συμβούν το 2017.

Να κερδίσουμε ένα τζόκερ για παράδειγμα, που θα μας εξοφλήσει τα χρέη και θα μας στείλει σε παραλίες χειμώνα -  καλοκαίρι ή να εμφανιστεί ξαφνικά στο πολιτικό μας σύστημα ένας Ερντογάν του 2003 που να σαρώσει όλα τα παλιά κόμματα και να στήσει ένα καινούργιο σύστημα εξουσίας που θα διορθώσει τις παθογένειες για τις οποίες ευθύνονται ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι.

Αισιόδοξες σκέψεις. Μετά μαθάινεις ότι το τζόκερ το κέρδισε κάποιος ανώνυμος πολύ μακριά από εσένα. Όσο για το πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει Ερντογάν (του 2003 έτσι; Όχι ο σημερινός) για να τον εμπιστευτούν οι πολίτες και να αλλάξει η χώρα. Τον περιμένεις 7 χρόνια και δεν έχει εμφανιστεί!

Τι μου απομένει; Να φυλλομετρήσω τις εφημερίδες όπου διαβάζω: Στην Κάσο των 1.100 κατοίκων στο Δημαρχείο δεν υπάρχει ούτε ένας... υπάλληλος! Ή ότι, 256 κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας - στις οποίες εργάζονται και 1.150 άνθρωποι - κινδυνεύουν να κλείσουν γιατί δεν έχουν προλάβει να τις βάλουν στο ΕΣΠΑ.

Πιο κάτω διαβάζω ότι χάρισαν στον Δήμο Αθηναίων μια "Ρόδα" για να διασκεδάζουν επίσης δωρεάν οι πολίτες μέσα στις γιορτές, αλλά λόγω γραφειοκρατίας δεν... πρόλαβαν να την γυρίσουν (!). Τώρα την αποσυναρμολογούν.

Διαβάζω επίσης ότι το ΣτΕ έχει αποφανθεί ότι μετά την 10ετία δεν μπορεί να γίνεται ο φορολογικός έλεγχος λόγω παραγραφής και πως οι διαρκείς παρατάσεις που ψηφίζει το άχρηστο πολιτικό σύστημα είναι αντισυνταγματικές. Το κράτος δίνει παράνομες παρατάσεις, πάλι δεν κάνει τους ελέγχους και... ξαναδίνει νεώτερες παρατάσεις. (Για γέλια και κλάματα μαζί).

Μετά διαβάζω ότι εδώ και 14 χρόνια χτίζονται χειρουργεία στο Νοσοκομείο Πάιδων! Για να κάνετε μια σύγκριση, ο Παρθενώνας ξεκίνησε το 448 π.χ και ολοκληρώθηκε σε 10 χρόνια δηλάδη το 438 π.χ. Και τότε έχτιζαν με τα χέρια έτσι;

Θέλετε ευχάριστες ειδήσεις; Δεν θα τις βρείτε στους πολιτικούς, στα ΜΜΕ και στην καθημερινότητα που περιγράφουν. Μπορεί να τις βρείτε δίπλα σας στους ανθρώπους που αγαπάτε, σε ένα βιβλίο, σε μια βόλτα, στα απλά και καθημερινά. Αν έχετε το κουράγιο να τις ψάξετε