Το "όχι σε όλα" δεν είναι αντιπολίτευση

Όχι σε όλα...

Προβαδισμα 17 μονάδων για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκοπηση της GPO. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7%, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 5,2% και ακολουθούν Ελληνική Λύση στο 3,5% και το ΜεΡΑ25 στο 2,5%.

Παράλληλα οι πολίτες κρίνουν σε ποσοστό 52,3% ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26,2%.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι παρά την οικονομική υποχώρηση, παρά την πανδημία με τους περιορισμούς και τα πρόστιμα και παρά την ασφυκτική πίεση της Τουρκίας στο Αιγαίο, η αντιπολίτευση στο συνολό της ΔΕΝ πείθει.

Η τακτική του "όχι σε όλα" δεν δίνει ποσοστά πια. Ούτε το να πριονίζεις συνεχώς την καρέκλα αυτού που κυβερνά, δίνει ποσοστά. Δεν θέλγει επίσης τους πολίτες το να μην έχεις ούτε σχέδιο ούτε προτάσεις για τίποτε και απλώς να καταγγέλλεις διαρκώς το σχέδιο αυτού που κυβερνά. Ακόμη το να λές ψέματα από το πρωί μέχρι το βράδυ, δεν συνιστά πολιτική δράση.

Τα ποσοστά που συγκεντρώνει ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του, δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος των πολιτών θέλει επιτέλους ένα κράτος που να λειτουργεί, μια κυβέρνηση που να μην ψεύδεται και κυρίως θέλει αποτελέσματα. Θέλει η κοινωνία να προστατεύεται και να καλυτερεύει.

Η κοινωνία θέλει χρήσιμους πολιτικούς και η αντιπολίτευση έχει καταφέρει ακριβώς αυτό: Μέσα από το ¨οχι σε όλα" και το να μην έχει σχέδιο για τίποτε, να μην είναι χρήσιμη.

Η αντιπολίτευση έχοντας αφήσει ολόκληρο τον προνομιακό χώρο της αξιόπιστης πολιτικής δράσης στην κυβέρνηση, μην εκπλαγείται όταν περάσει η πανδημία και οι οικονομικές της επιπτώσεις, δημοσκοπικά όλα γίνουν ακόμα πιο χειρότερα για αυτήν.