Τους έχουν καταλάβει και οι Αριστεροί

Τους έχουν καταλάβει και οι Αριστεροί

Πολλές φορές έχω γράψει ότι είναι οδυνηρό να είμαστε "τυφλοί" ενώ όλα γίνονται μπροστά στα μάτια μας. Και μάλιστα αυτά που γίνονται μπροστά στα μάτια μας όχι μόνο να τα αγνοούμε αλλά να υπερασπιζόμαστε τα αντίθετα.

Γράφω σχεδόν καθημερινά κατά αυτής της δραματικά ανίκανης κυβέρνησης και ώρες - ώρες νοιώθω απέραντα μόνος. Βλέπω στα τηλε-παράθυρα υπερασπιστές του τίποτα, σε κοντινές μου παρέες να συμψηφίζουν τους αποτυχημένους Σαμαρά - Βενιζέλο με τους τωρινούς και πάει λέγοντας.

Ευτυχώς τελικά δεν είμαι και τόσο μόνος όταν εκφράζομαι δημόσια (και εντελώς ακομμάτιστα). Ο Περικλής Κοροβέσης σημαίνον στέλεχος της Αριστεράς στην Ελλάδα και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών γράφει σε άρθρο του πως «η μόνη πολιτική που απέμεινε στην κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου είναι η «Αριστερή Καταστολή».

Και συνεχίζει: «Ολοι ξέρουμε πως τα προεδρικά διατάγματα είναι μικρά πραξικοπήματα. Και η κυβέρνηση μας χόρτασε από τέτοιες πράξεις αυθαιρεσίας. Και πιθανότατα η ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Τελικά αποδείχτηκε πως η χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση είχε αρχηγό τον Τσίπρα. Και όλα αυτά γιατί; Για τη μανία της εξουσίας. Και είναι τουλάχιστον θλιβερό να βλέπεις έντιμους αγωνιστές της Αριστεράς, που για τον έρωτα της καρέκλας και της εξουσίας τα ξεπούλησαν όλα, να μην μπορούν πια να κυκλοφορήσουν στον δρόμο».

Και ο κ. Κοροβέσης καταλήγει στο εκτενές άρθρο του: «Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν συνείδηση αυτοί οι άνθρωποι πως με τη στάση τους καταστρέφουν το έργο της ζωής τους και μαζί με αυτό την Αριστερά ως πολιτικό πρόταγμα και κοινωνική παρουσία, που δύσκολα πια θα μπορέσει να πάρει επάνω της και να συγκροτηθεί ως σοβαρή και στιβαρή πολιτική δύναμη..."