Ο Elon Musk στον δικό του κόσμο...

Ο Elon Musk στον δικό του κόσμο...

Ο ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου Elon Musk,, δήλωσε με ένα tweet, ότι δίδει 6 δισ. δολάρια αν με αυτά ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ, ότι λύνεται το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη, όπως λέγει ο David Beasley, διευθυντής του World Food Programme του ΟΗΕ που το είπε δημόσια.

Ο Beasley είπε ακόμη ότι αν κάποιοι ζάμπλουτοι διαθέσουν ελάχιστα από την περιουσία τους "τότε θα αποτρέψουν τον θάνατο 42 εκατ. ανθρώπων", (σε Αφγανιστάν και Αιθιοπία).

Ο Musk είναι ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που έφτασε τα 300 δισ. δολάρια περιουσία. Τα 6 δισ. λοιπόν είναι μόλις το 2% της περιουσίας του, ποσό που μάλιστα πολύ εύκολα θα αναπληρωθεί γιατί μιλάμε για αξία μετοχών που μέσω της καλής αυτής πράξης θα τα ξαναπάρει πίσω από αύξηση των τιμών τους.

Τι περιμένει ο Musk για να σώσει σκελετωμένα παιδιά και ολόκληρες οικογένειες που πουλάνε τα κορίτσια τους για να τραφούν προσωρινά; 

Είναι αλήθεια ότι τα πολλά χρήματα απαιτούν μια φοβερή ικανότητα διαχείρισης. Χιλιάδες τα παραδείγματα ανθρώπων, που ένα λαχείο ή μια ξαφνική τύχη τους έκανε ζάμπλουτους και στο τέλος καταστράφηκαν ολοσχερώς. Όχι όμως στα μεγέθη των Μπέζος, Musk και άλλων.
Εδώ τα χρήματα είναι αδύνατον να τελεiώσουν οπότε ένα ερώτημα είναι: Γιατί κύριε Musk θες τα 6 δισ, δολάρια να τα δώσεις μόνο αν εξαλείψεις συνολικά την πείνα; Δεν σου αρκεί ότι θα σώσεις μονίμως 42 εκ ανθρώπους; 

Είναι εντελώς αδιανόητο να μπορεί κανείς να παρέμβει εκ θεμελίων σε κοινωνίες χωρίς ελπίδα και να μην το κάνει. Να μπορεί να προσφέρει στέγη, τροφή και εκπαίδευση με ΜΗΔΕΝΙΚΟ κόστος για τον ίδιο, σώζοντας οριστικά ζωές και αντί γι αυτό, να παίζει με λεκτικές παρόλες στο twitter. 

Ο Musk έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα και δεν είναι σε θέση να κάνει αυτό που θα έκανε ένας φτωχός άνθρωπος που ενώ δεν έχει, τίποτε, θα έδινε το πορτοφόλι του σε ένα πάσχοντα και θα πήγαινε με τα πόδια μέχρι το σπίτι του... Μάλλον δεν θα τα δώσει λοιπόν. Μπορεί να έχει ξεχάσει ότι το είπε κιόλας.