Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το νέο

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το νέο

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε για λίγες στιγμές σαν το "νέο" που χρειαζόταν η χώρα: Θα διέλυε το παλιό της μεταπολίτευσης, θα έβαζε την χώρα σε ρότα εκσυγχρονισμού, θα επαναλειτουργούσε το Πολίτευμα.

Πάνω από όλα, θα έδινε στην Αριστερά την ευκαιρία να βγει από την αντιπολίτευση του "όχι σε όλα", για να περάσει στην δημιουργική πρακτική.

Όλα χάνονται. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι τα μνημόνια και οι επαχθείς συμφωνίες το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας αλλά η διαχρονική της αδυναμία, να ορίσει μόνιμους κανόνες και επιτέλους να λειτουργήσει την οικονομία της με το βλέμμα στο μέλλον.

Τι βλέπουμε λοιπόν; Τα ίδια... ανάποδα. Τηλεπαράθυρα ανοησίας, αντισυνταγματικές Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταστροφικές αποφάσεις, κανένα σχέδιο. Έτσι καταρρέουν τα πάντα, ακόμα και ο τουρισμός που από φέτος αρχίζει να φθίνει.

Για παράδειγμα η γερμανική αγορά, ενώ ξεκίνησε δυναμικά κερδίζοντας σημαντικό μερίδιο αγοράς έως και το Δεκέμβριο του 2014, καταγράφει πτώση στις κρατήσεις Μαρτίου κατά 26%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς, τη στιγμή που η ίδια αγορά παρουσιάζει αύξηση στις κρατήσεις κατά 2% στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέχει πολιτικά γιατί οι πολίτες νοιώθουν ελεύθεροι μέσα στην φτώχεια τους (Σαμαράς - Βενιζέλος εξαπέλυαν εναντίον τους πρωτοφανείς διωγμούς με κατασχέσεις, φυλακίσεις κ.α.). Μοιάζει να μην τους νοιάζει ακόμα και αν έρθει η δραχμή και τα δεινά της. Αυτό όμως δεν μπορεί να κρύψει την ολοένα αυξανόμενη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να είναι το "νέο". Δεν είναι.