Μια υγιής αντίδραση

Μια υγιής αντίδραση

Ας μείνουμε και σήμερα για λίγο στην περίπτωση Τραμπ. Ας μην ασχοληθούμε με την αδιανότητη ανεπάρκεια και χυδαιότητα του και ας στραφούμε ακριβώς απεναντι, σε αυτούς που (του) αντιστάθηκαν: Στην υγιή κοινωνία δηλαδή.

Νομίζω ότι τα νέα είναι καλά. Η καλή πλευρά της κοινωνίας μπόρεσε να τον περιθωριοποιήσει και μάλιστα αυτό θα συνεχιστεί με ένταση.

Ας δούμε λοιπόν πως αντιμετωπίστηκε αυτός ο αχρείος άνθρωπος, ονόματι Τραμπ.

1. ΕΧΑΣΕ. Παρά το γεγονός ότι κινητοποίησε και ψηφίστηκε από περισσότερους ψηφοφόρους από όσους τον ψήφισαν το 2016, 8 εκ. περισσότεροι πολίτες αντέδρασαν, συσπειρώθηκαν περί τον ("αδύναμο" και "υπερήλικα") Μπάιντεν τον οποίο και εξέλεξαν (πιστεύω ότι θα αποδειχθεί σπουδαίος).

2. ΤΟ ΚΟΜΜΑ των Ρεπουμπλικάνων που δίσταζε να τον περιορίσει τώρα, σιγά - σιγά του γυρίζει την πλάτη. Όλο και περισσότεροι γερουσιαστές δηλώνουν έτοιμοι να στηρίξουν την αποπομπή που του.ετοιμάζουν οι Δημοκρατικοί. Παράλληλα ιστορικά ονόματα του κόμματος έχουν περάσει απέναντι και τον καταγγέλλουν ευθέως..

3. ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ. Εμβληματικές εταιρείες που στήριζαν οικονομικά τους Ρεπουμπλικάνους ανακοινώνουν η μια μετά την άλλη ότι διακόπτουν τις χορηγίες όχι μόνο στο κόμμα αλλά και σε όσους γερουσιαστές αντί να αποδεχθούν την αλήθεια της νίκης Μπάιντεν συντάχθηκαν προκλητικά με το προφανές ψεύδος του Τραμπ,ότι δήθεν εκλάπησαν εκατομμύρια ψήφοι.

4. ΤΡΑΠΕΖΕΣ που του έδιναν δάνεια ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν κάθε χρηματοδότηση σε όλες τις εταιρείες του ομίλου Τραμπ. Πρώτη και καλύτερη η Deutsche Bank που του εχει δανείσει τα περισσότερα (400 εκατ. δολάρια).

Επιστρέφω λοιπόν σε έναν ισχυρισμό σε προηγούμενο κείμενο μου. Αργά ή γρηγορα είναι η ηθική που επιβάλλεται στην κοινωνία των ανθρώπων. Όταν η κοινωνία κινδυνεύει, η μόνη διέξοδος έρχεται μέσα από τους κανόνες της.Πιστεύω δε ότι αυτό συμβαίνει και στην απλή καθημερινή μας ζωή.