Η mRNA αλλάζει την Ιατρική

Η τεχνολογία mRNA, αλλάζει την Ιατρική

Κάθε κρίση, ακόμη και ένας πόλεμος, κάποιους τους κάνει ζάμπλουτους. Εν μέσω πανδημίας η μικρή εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna, που ποτέ δεν είχε ολοκληρώσει κανένα πειραματικό της φάρμακο, ξεπέρασε την αξία της Bayer! 

Λόγω του εμβολίου mRNA, η Moderna, έχει μέχρι σήμερα εισόδημα ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πάνω από 90 δισ. δολάρια χρηματιστηριακή αξία, μεγαλύτερη δηλαδή από εκείνη της Bayer, της γερμανικής εταιρείας που εφηύρε την ασπιρίνη.

Η εταιρεία δηλώνει πως εφόσον η τεχνολογία mRNA λειτουργεί, θα οδηγήσει σε μια νέα γιγάντιας κλίμακας βιομηχανία που θα είναι ικανή να αντιμετωπίζει σχεδόν τα πάντα, από καρδιακές ασθένειες μέχρι καρκίνο και σπάνιες γενετικές παθήσεις.

Η Moderna έχει κάποια φάρμακα που βρίσκονται σε στάδιο δοκιμών και για τις τρεις παραπάνω κατηγορίες. 

Αναλυτές λέγουν ότι τα επιτεύγματα της Moderna σε ό,τι αφορά το εμβόλιο Covid « είναι στ’ αλήθεια εκπληκτικά». Προσθέτουν όμως ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο κατά πόσο αυτού του είδους τα εμβόλια θα έχουν οφέλη και αποτελεσματικότητα, και στην περίπτωση άλλων ιικών ασθενειών, όπως ο καρκίνος. 

Στα παραπάνω ωστόσο καταγράφεται μια μεγάλη αλήθεια: Η ιατρική κάνει τεράστια άλματα λόγω της τεχνολογίας που προσφέρει φοβερές ταχύτητες και απίστευτη ακρίβεια στην έρευνα. Ήδη, η θεραπεία mRNA μεταμορφώνει σε μεγάλο βαθμό την Ιατρική.