Δεν θα εισπράξουν

Θα βάλουν φόρους - Δεν θα εισπράξουν

Ακούω περίπου έκπληκτος τα ίδια 5-6 πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα (όλοι οι άλλοι σοφά σκεπτόμενοι έχουν "κάτι δουλειές" αυτές τις μέρες και δεν τους βρίσκεις) να έχουν ένα και μοναδικό επιχείρημα για τους αγρότες: "Μα δεν θέλετε να έχετε σύνταξη στα 365 ευρώ από 180;" και κανείς δεν τους απαντά: Από που θα βρείτε τα χρήματα για αυτές τις συντάξεις; Τα 4/5 των αγροτών ΔΕΝ θα πληρώνουν ούτε εισφορές ούτε φόρους, δεν θα μπορούν!

Αυτό είναι και το δράμα των φορολογουμένων. Από τον απερίγραπτο Παπακωνσταντίνου που ορκιζόταν ότι το πρώτο μνημόνιο θα είναι και το τελευταίο "αλλιώς τότε θα έχει αποτύχει", μέχρι τον Τσίπρα που "θα έσχιζε το μνημόνιο με ένα άρθρο", αλλά υπέγραψε το τρίτο αποδεχόμενος και κάθε όρο των δυο προηγουμένων, οι Έλληνες πολίτες φορολογούνται όλο και χειρότερα αλλά όμως ούτε οι συντάξεις, ούτε οι μισθοί διασώζονται.

Το μόνο που έχουν αλλάξει οι ανίκανοι κυβερνώντες (από Παπακωνσταντίνου μέχρι Τσίπρα) είναι να αυξάνονται με απίστευτη ταχύτητα οι ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΟΦΕΙΛΈΤΕΣ, δηλαδή ανύποπτοι άνθρωποι που ενώ δεν χρωστούσαν στο Δημόσιο, μέσω των ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ (τεκμήρια) είναι τώρα καταχρεωμένοι, δεν μπορούν να ρυθμίσουν τις επίσης εικονικές οφειλές τους που αυξάνονται αφού... τοκίζονται κιόλας και είναι δυστυχώς όμηροι για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Υπερφορολογώντας κυρία Καφαντάρη, κυρία Αυλωνίτη, κ. Ζαχαριάδη, κ. Βαρεμένε και δυο - τρεις άλλοι που βγαίνετε στα τηλεπαράθυρα, ψελίζοντας - γιατί δεν έχετε τι να πειτε - καταφέρατε να έχουμε σήμερα 4.500.000 οφειλέτες Δημοσίου. Τους βάλατε και εσείς φόρους αλλά δεν σώσατε ούτε τις συντάξεις, ούτε τους μισθούς και φυσικά με τους νέους φόρους που θέλετε να φέρετε, απλώς θα αυξήσετε τα χρέη των πολιτών - θυμάτων σας ενώ κι άλλοι ανύποπτοι άνθρωποι θα βρεθούν χρεωμένοι χωρίς να εισπράττει το κράτος.

Πάλι οι νέοι φόροι δεν θα φέρουν έσοδα και δεν θα σώσουν ούτε συντάξεις, ούτε μισθούς και πάντα κανείς δεν ερωτά: Τι θα κάνετε κύριοι της Βουλής (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) με τους δια βιου οφειλέτες; Μόνο η καρέκλα της εξουσίας είναι στο μυαλό σας; Καμία μέριμνα για τα θύματά σας;