Δεν βάζουν μυαλό

Δεν βάζουν μυαλό

Αποδίδεται στον Αϊνστάιν αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το είπε: "Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα".

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να γνωρίζουν την τόσο αληθινή αυτή ρήση γιατί κάνουν ακριβώς αυτό: Προσπαθούν με τα ίδια επιχειρήματα, με τα ίδια ψεύδη και με τα ίδια λάθη που τους έφεραν στο -9,5% να το ανατρέψουν!

Μη έχοντας πραγματικό κυβερνητικό έργο να επιδείξουν, χωρίς να μπορούν να περιγράψουν κάποιο υποτυπώδες έστω σχέδιο για το μέλλον παρά τα 5 χρόνια εξουσίας, βλέπω τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να παρελαύνουν στα τηλεπαράθυρα και σε φανερή σύγχυση, να λένε πάλι τα ίδια: Ο ακροδεξιός Μητσοτάκης, οι δυο κόσμοι που συγκρούονται, οι παροχές που θα χαθούν, εμείς το φως και οι άλλοι το σκοτάδι, εμείς οι πολλοί και οι άλλοι οι λίγοι.

Προβλέπω ότι έτσι θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου μη έχοντας αφήγημα αλλά και δυνατότητες ουσιαστικής επικοινωνίας με την κοινωνία. Σε μια τέτοια περίπτωση - θυμηθείτε - η διαφορά από τη ΝΔ θα μεγαλώσει, το ΚΙΝΑΛ θα ενισχυθεί έστω και ελαφρά και θα καλοβλέπει την επιστροφή του στην δεύτερη θέση 4 χρόνια μετά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει η σκληρή περίοδος της αμφισβήτησης των πάντων με πρώτον και καλύτερο τον κ. Τσίπρα, αφού πράγματι, αυτός είναι που απέτυχε οικτρά παντού. Σύντομα θα εισπράξει το κόστος αυτής της ανικανότητας του.

Τέλος δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι οι πολίτες έστειλαν σπίτι τους δυο κόμματα που δεν θα κατέλθουν στις 7 Ιουλίου: ΑΝΕΛ και Ποτάμι. Η ψήφος τιμωρεί και αυτό θα γίνει και στις βουλευτικές. Σημειώστε τέλος ότι στις 7 Ιουλίου οι πολίτες θα τελειώσουν και την περίπτωση Λεβέντη.