Προεκλογικά μέτρα ανακούφισης

Προεκλογικά μέτρα ανακούφισης 

 

Όσοι παρακολουθείτε συστηματικά τα γραφόμενά μου θα γνωρίζετε ότι είχα προαναγγείλει "μέτρα ανακούφισης" από την κυβέρνηση. Τι είχα γράψει; Πως θα υπερφορολογήσουν κατακλέβοντας τους πολίτες και αφού συγκεντρώσουν ένα εικονικό πλεόνασμα και ισοσκελίσουν έσοδα - έξοδα τότε θα αρχίσουν τα παίρνουν πίσω άδικα μέτρα.


Αναγγέλθηκαν ήδη δυο σημαντικά : 

* Οφειλέτες του δημοσίου με πραγματική οικονομική αδυναμία ή για σοβαρούς λόγους υγείας, με αίτησή τους στην αρμόδια ΔΟΥ, μπορούν να ζητήσουν να τους επιστραφούν κατασχεθέντα ποσά εις χείρας τρίτων από την εφορία, σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

* Ξεκινούν συμψηφισμοί στο ΦΠΑ. Το μέτρο, το οποίο θα εφαρμοστεί από το Φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί μέσα στο έτος, θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, με ετήσιο τζίρο έως 500.000 ευρώ. Αμέσως μετά, το μέτρο θα επεκταθεί και σε τζίρους άνω των 2 εκατ. ευρώ καλύπτοντας έτσι άνω του 85% των συναλλαγών στην αγορά.

Έρχονται κι άλλα μέτρα ανακούφισης όπως μείωση των τελών ΙΧ, τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα κ.α. Ο κ. Σαμαράς ανοίγει μια μακρά προεκλογική περίοδο μέχρι την εκλογή Προέδρου...