Ο Ολυμπιακός διέσυρε το ελληνικό μπάσκετ - Αποχώρησε από τον ημιτελικό με ΠΑΟ

Πρωτοφανής απόφαση που Ολυμπιακού να μην κατέλθει στο β΄ημίχρονο του ημιτελικού με τον ΠΑΟ στο μπάσκετ με την δικαιολογία ότι τα... φάουλ ήσαν 12 υπέρ του αντιπάλου του και μόλις 5 υπέρ του σε όλο το ημίχρονο! Δηλαδή του έφταιγε η διαιτησία για το γεγονός ότι έχανε στο ημίχρονο με 40-25.

Η διαιτησία ήταν φυσιολογική και η αποχώρηση του Ολυμπιακού αρχικά έμοιαζε με πίεση προς τους διαιτητές: Θα έβγαιναν μέσα στα 15 λεπτά που προβλέπει ο κανονισμός για να εμφανιστεί η ομάδα. Όμως ο κομισάριος διαιτησίας κ. Βιδάλης ενημέρωσε τηλεοπτικά ότι... "οι αθλητές του Ολυμπιακού κάνουν ήδη ντους"!

Όλα αυτά έγιναν στην 26η αναμέτρηση των δύο αιώνιων για το θεσμό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟ να έχει 18 νίκες, έναντι 7 του Ολυμπιακού, με την τελευταία νίκη του Ολυμπιακού να είναι στον τελικό του 2011 (74-68) και του Παναθηναϊκού στον προπέρσινο ημιτελικό στο ΣΕΦ (67-77), ενώ σε ημιτελικούς έχουν βρεθεί αντιμέτωποι άλλες 4 φορές με τον ΠΑΟ να έχει 3 νίκες και τον Ολυμπιακό 1.

* Στον άλλο ημιτελικό ο ΠΑΟΚ νίκησε στη Χαλκίδα την Κύμη 71-62, έτσι το ζευγάρι του τελικού την Κυριακή είναι ΠΑΟ -ΠΑΟΚ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης