Ολυμπιακός και ΠΑΟ σε νέες εποχές στο ελληνικό μπάσκετ

Μπάσκετ

Τέλος εποχής μοιάζει να είναι η φετινή χρονιά για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Η μεγάλη αυτή ομάδα που χαρακτηρίστηκε αυτοκρατορία του αθλήματος δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε το πανευρωπαϊκό ούτε το ελληνικό πρωτάθλημα. Τα σημάδια κόπωσης ήσαν φανερά. Άλλες χρονιές αυτά τα παιχνίδια ο ΠΑΟ τα "καθάριζε" εύκολα ή δύσκολα. Φέτος τα μαγικά είχαν τελειώσει. Κάθε φορά που πλησίαζε στο σκορ δεν του έβγαιναν ελεύθερα σουτ ή "πούλαγε" μπάλες... Ακόμα και τα βαριά ονόματα της ομάδς έμοιαζαν να μην μπορούν πια το παραπάνω που άλλες χρονιές το είχαν και ξελάσπωναν την ομάδα.

Έτσι φτάσαμε στην δικαίωση του Ολυμπιακού. Μετά το πανευρωπαϊκό, ο Θρύλος με 3-2 νίκες κατέκτησε το 10ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους, «αποκαθηλώνοντας» παράλληλα τους «πράσινους», που χάνουν τον τίτλο για πρώτη φορά από το 2002 9τότε το είχε πάρει η ΑΕΚ!). Ο Ολυμπιακός είχε 15 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 48-36, 70-56, 82-76.

Το ενδιαφέρον τώρα είναι στο πως θα κινηθούν οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι (εξήγγειλαν την δημιουργία μιας νέας εποχής για τον ΠΑΟ), του Ομπράντοβιτς (θέλω να μείνω άλλα 10 χρόνια) αλλά και των παικτών. Ας μην ξεχνάμε ότι ο φετινός ΠΑΟ δεν έκανε μεταγραφές αντιθέτως αποδυναμώθηκε από αποχωρήσεις παικτών (Φώτσης, Νίκολας κ.α.) που δεν αντικαταστάθηκαν. Κι όμως κυνήγησε και τους τρεις τίτλους μέχρι τέλους κατακτώντας τον έναν (κύθπελο Ελλάδος). Αυτό είναι επιτυχία...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης