Οι υποψηφιότητες για το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2016

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται φέτος  από  την καθιέρωση του  θεατρικού  Βραβείου  «Δημήτρης Χορν». Το  βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου  άντρα  ηθοποιού  κατά την περασμένη θεατρική περίοδο.

Το επαμειβόμενο Βραβείο  «Δημήτρης Χορν»  είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος  από περγαμηνή. Το θεσμοθέτησε  ο Σταμάτης  Φασουλής  και  το  χρηματοδοτεί  ο  Γιάννης Χορν.  Το  βραβείο  «Δημήτρης Χορν»  2016  θα απονεμηθεί  σε εκδήλωση  που  θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα  7  Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10).

Οι υποψηφιότητες

Οι  τέσσερις υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2014 - 2015 (Φθινόπωρο 2014 - Καλοκαίρι 2015), με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

Κωνσταντίνος Ασπιώτης για τον ρόλο του Φρανκ-ν-Φέρτερ (Frank 'n' Furter)  στο μιούζικαλ του Richard o' Brien «Rocky Horror Show», σε σκηνοθεσία  Κωνσταντίνου Ρήγου (Rex).

Κωνσταντίνος  Γώγουλος για τον ρόλο του  Φρανκ Χάντερ  στην «Εκδοχή του Μπράουνινγκ»  του Τέρενς Ράττιγκαν, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη  (Εμπορικόν) και  τον ρόλο του  Τζιμ  Ο΄Κόνορ  στον «Γυάλινο Κόσμο» του Τένεσι Ουίλιαμς,  σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη (Εμπορικόν).

Αργύρης Πανταζάρας για την ερμηνεία του στον μονόλογο  «ΑΩ» σε διασκευή και σκηνοθεσία δική του  (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής) και για το ρόλο του Τρελλού στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ», σε σκηνοθεσία Τομάζ Παντούρ (Πειραιώς 260).

Γιώργος Παπαγεωργίου για τον ρόλο του Babe (Μπέμπης) στο έργο του Τζεζ Μπάτεργουορθ «Mojo», σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Πόρτα).

Την εκδήλωση της  απονομής  θα χαιρετήσει  ο Σταμάτης Φασουλής. Στον θεσμό του  βραβείου  θα  αναφερθεί   ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Μιχάλης Σαράντης

Ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Μιχάλης Σαράντης, θα παραδώσει τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του,  στον φετινό βραβευθέντα.

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής  και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.  Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά  ο Γιώργος Λύρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης