Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: «Εδώ είναι του Ρασούλη»-Αφιερωματική παράσταση για τον Μανώλη Ρασούλη

Στον Μανώλη Ρασούλη, τον πολυγραφότατο και πολυαγαπημένο δημιουργό που έχει χαρακτηριστεί ένας από τους καλύτερους στιχουργούς των τελευταίων ετών και έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια, είναι αφιερωμένη η μουσική παράσταση «Εδώ είναι του Ρασούλη», που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 2 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ.

Με τη συμμετοχή σημαντικών δημιουργών, ερμηνευτών και εκλεκτών μουσικών, μεταξύ των οποίων και συνεργάτες του από παλιά, και με μοναδικό οπτικό υλικό - ντοκιμαντέρ, η παράσταση φέρνει και πάλι κοντά μας τον τραγουδοποιό, τραγουδιστή, συγγραφέα και δημοσιογράφο Μανώλη Ρασούλη, με τα πολλά αγαπημένα τραγούδια, τα άρθρα, τις ραδιοφωνικές εκπομπές, τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις και τα αφιερώματα.

Εμβληματικά τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί από σημαντικούς καλλιτέχνες και πολλά από αυτά διαμόρφωσαν μουσικά την εποχή τους. Ο δίσκος «Η εκδίκηση της γυφτιάς», που δημιούργησε με τον Νίκο Ξυδάκη, άλλαξε για πάντα την πορεία του λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα.

Στην παράσταση, ο Νίκος Ξυδάκης θα παρουσιάσει με την ορχήστρα του τραγούδια από τη συνολική κοινή πορεία του με τον Μανώλη Ρασούλη, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην «Εκδίκηση της Γυφτιάς» και στα «Δήθεν» και προβάλλοντας τη σημερινή πλευρά επιλεγμένων τραγουδιών από τους ιστορικούς αυτούς δίσκους, με ανανεωμένες εκτελέσεις.

Ο Πέτρος Βαγιόπουλος, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, η Σοφία Παπάζογλου και η Ναταλία Ρασούλη, φίλοι, συνοδοιπόροι, συνεργάτες, καλλιτέχνες που επηρεάστηκαν από το έργο και την προσωπικότητα και βρέθηκαν πολύ κοντά στο πνεύμα του Μανώλη Ρασούλη, αλλά και καλλιτέχνες - έκπληξη της βραδιάς, θα δώσουν το δικό τους στίγμα σε αγαπημένα τους τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριό του.

Συντελεστές

Επιμέλεια ορχήστρας: Τάκης Φραγκούς, επιμέλεια ορχήστρας Νίκου Ξυδάκη: Δημήτρης Μπουζάνης, υπεύθυνος ήχου: Θανάσης Γκίκας, οπτικό υλικό: Δημήτρης Ιωαννίδης, επιμέλεια προγράμματος: Ναταλία Ρασούλη - Έλλη Ρουμπέν, συμπαραγωγή: ΟΜΜΑ & ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΟΝ ΑΜΚΕ. Μουσικοί: Τάκης Φραγκούς: κοντραμπάσο, Δημήτρης Μπουζάνης: πιάνο, Δημήτρης Χουντής: πνευστά, Πάνος Δημητρακόπουλος: κανονάκι, Δήμος Πολυμέρης: ακορντεόν, Βασίλης Κετεντζόγλου, κιθάρα: Αλέξανδρος Ιακώβου: βιολί, Βαγγέλης Λιόλιος: μπουζούκι, Δημήτρης Λιόλιος: μπουζούκι, Σωκράτης Γανιάρης: τύμπανα -  κρουστά.

Πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη - Αθήνα, τηλ.: 210 7282000.Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 50 ευρώ, Α΄ ζώνη: 35 ευρώ, Β΄ ζώνη: 25 ευρώ, Γ΄ ζώνη: 17 ευρώ, ειδικές τιμές: πολύτεκνοι - άτομα άνω των 65 ετών: 9,5 ευρώ, φοιτητές - νέοι - άνεργοι - ΑΜΕΑ: 7,5 ευρώ. Προπώληση: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήρια Μεγάρου: Ομήρου 8 - Αθήνα, τηλεφωνικά: 210 7282333, ηλεκτρονικά: megaron.gr.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης