Αφροκουβανικοί αυτοσχεδιασμοί από τον Omar Sosa - Στο Gazarte, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Με αμέτρητα βραβεία στο ενεργητικό του και με ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ στις αποσκευές του, ο χαρισματικός πιανίστας και συνθέτης Omar Sosa επιστρέφει στο Gazarte, με τρεις κορυφαίους μουσικούς συνεργάτες, για μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη αφροκουβανικές μελωδίες και τζαζ αυτοσχεδιασμούς, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Από τότε που μετανάστευσε από την Κούβα, το 1993, ο Omar Sosa έχει χαράξει μια ξεχωριστή μουσική πορεία, συνδυάζοντας είδη, όπως η τζαζ, η world music, η hip - hop, αλλά και ηλεκτρονικά στοιχεία με τις αφροκουβανικές μουσικές ρίζες του. Οι μουσικές του όχι μόνο αγαπήθηκαν από το κοινό, αλλά του χάρισαν και έξι υποψηφιότητες για Grammy, δύο BBC radio Awards, τρία βραβεία Μουσικής του Κόσμου και ένα βραβείο Lifetime achievement.

Επιστροφή στις μουσικές καταβολές της πατρίδας του

Το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο «ile», που, στη γλώσσα Γιορούμπα της Δυτικής Αφρικής, σημαίνει «πατρίδα», αποτελεί για τον Sosa επιστροφή στις λάτιν τζαζ μουσικές καταβολές της πατρίδας του, της Κούβας, και, συγκεκριμένα, στη μουσική παραγωγή των τελών της δεκαετίας του ’80 και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90 (Pancho Quinto, Lázaro Ros, Rubén González, Machito, Benny Arsenio, Cachao, Lily Martinez, Peruchin, Chucho Valdés, και Irakere), με την οποία ήρθε σε επαφή την εποχή των φοιτητικών του χρόνων στην Αβάνα.

Ένα κουαρτέτο που μιλά την ίδια μουσική γλώσσα

Σε αυτήν τη συναυλία, ο Omar Sosa εμφανίζεται με τρεις μουσικούς, με τους οποίους μοιράζεται μια πολύ στενή σχέση. Ο Ernesto Simpson στα ντραμς, ο Leandro Saint - Hill στο σαξόφωνο και στα φλάουτα και ο - εδώ και χρόνια συνεργάτης του - Childo Tomas από τη Μοζαμβίκη στο ηλεκτρικό μπάσο αποτελούν, μαζί με τον Sosa, το περίφημο Omar Sosa AfroCuban Quartet. Όλοι μιλούν την ίδια μουσική γλώσσα: χρησιμοποιούν ως εφαλτήριο παραδοσιακούς ήχους της Κούβας για δημιουργικούς τζαζ αυτοσχεδιασμούς.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει από σύγχρονες ερμηνείες πάνω σε μερικά από τα κλασικά μουσικά στυλ της Κούβας, όπως danzon, cha - cha - cha, μπολερό και changui, μέχρι υλικό από τις ισχυρές αφρικανικές παραδόσεις της Santeria, Abakua, Makuta, Ñongo και Palo Monte. Δεν θα λείψουν δημοφιλείς συνθέσεις του ίδιου του Sosa, συμπεριλαμβανομένων των «Cha Cha Du Nord», «Mis Tres Notas», και «Iyawo».

Πληροφορίες

Gazarte Theater Stage: Βουτάδων 32 - 34, Γκάζι, τηλ.: 210 3460347, 210 3452277. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: A ζώνη: 45 ευρώ, Β ζώνη: 35 ευρώ, όρθιοι: 20 ευρώ, ταμείο: A ζώνη: 50 ευρώ, Β ζώνη: 40 ευρώ, όρθιοι: 25 ευρώ (τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό). Προπώληση εισιτηρίων: Gazarte, καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης