Χωρίς εξωτερική πολιτική η χώρα - Αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς σε Κύπρο και Σκόπια

Έχει εξωτερική πολιτική η χώρα; Ή μήπως είμαστε θεατές σε ότι αποφασίζουν οι άλλοι εκτός συνόρων; Δυστυχώς όλα δείχνουν πως η Ελλάδα είναι ανοχύρωτη χώρα με ΜΗΔΕΝΙΚΗ αντίδραση σε ότι την αφορά. Μόνο τις τελευταίες ώρες:

- Η Τουρκία επισήμως πλέον δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει στην Κύπρο «μονομερείς» έρευνες στον θαλάσσιο χώρο του νησιού. Το δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Μπεράκ Αλμπαϊράκ.

Μιλώντας σε φόρουμ για την ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Αλμπαϊράκ ξεκαθάρισε ότι η Αγκυρα θα μπλοκάρει την έρευνα για υδρογονάνθρακες από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία για την επανένωση της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δύο εβδομάδες τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ENI στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, με αποτέλεσμα αυτό να παραμένει ακινητοποιημένο. Πρόκειται για πειρατεία στην οποία η Ελλάδα δεν έχει στείλει εκεί συμβολικά ούτε μια βαρκούλα. 

- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη-μέλη σύντομα, πιθανότατα μέχρι το καλοκαίρι, την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ, είπε ο Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος Επίτροπος για την Διεύρυνση, στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

«Οι πολίτες αυτών των χωρών αξίζουν αυτήν την συγκεκριμένη ευρωπαϊκή προοπτική. Πιστεύουμε ότι και οι δύο χώρες εφήρμοσαν στο παρελθόν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και έτσι απέκτησαν το δικαίωμα για ένα τέτοιο βήμα. Η Αλβανία για παράδειγμα έκανε μεγάλες προόδους στον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος», πρόσθεσε ο κ. Χαν.

Παρακάμπτεται με ξεκάθαρο τρόπο η χώρα μας ενώ όπως απεδείχθη με τη συνάντηση Μέρκελ - Ζάεφ το θέμα για την ονομάσία έχει κλείσει, οι όποιοι όροι περιττεύουν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης