Φτώχεια επιχειρημάτων και εξαγγελιών από τον Σαμαρά που έχει στριμωχτεί στα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιουργεί

Μη έχοντας τίποτε πραγματικό να εξαγγείλει στην ΔΕΘ, αναγκαστικά εκφώνησε ένα λόγο εμπρηστικό, κενό περιεχομένου. Ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς, βρίσκεται παραγματικά σε αδιέξοδο και μοιάζει με έναν απελπισμένο που ενώ θέλει να σταματήσει τα ψεύδη (περί ανάπτυξης κ.α.) δεν έχει τίποτε άλλο να βάλλει στη θέση τους.

Η τρόικα τον έχει φρενάρει παντού. Τα μέτρα ανακούφισης είναι ανύπαρκτα ή εντελώς ασήμαντα. Το μόνο που μπόρεσε να πει ήταν για το πετρέλαιο θέρμανσης. Όπως είπε, ο φόρος αυτός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και δημιούργησε τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα, έτσι θα υπάρξει μείωση στο φόρο αυτό κατά 30%, ενώ θα κρατηθούν και τα επιδόματα θέρμανσης.

ια τα δύο θέματα που έντονα απασχολούν την Κυβέρνηση και τον κόσμο, τις περισσότερες δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και για την ανάγκη αισθητής μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης, οι τελικές αποφάσεις... αναβλήθηκαν για αργότερα...

Τέλος η επιβάρυνση από τον ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί σταδιακά. Ενώ τελικά -ακούστε- σε μερικά χρόνια, ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει, επιτέλους, ανταποδοτικός φόρος. Δηλαδή, το βασικό έσοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης