"Τσίπρας σημαίνει έξοδος από το ευρώ" - Σήμερα αναλύει το σκεπτικό του για την επίσπευση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου στους βουλευτές της Ν.Δ. ο Σαμαράς

Την επόμενη μέρα από το μνημόνιο και το σκεπτικό του για την επίσπευση των διαδικασιών της Προεδρικής εκλογής θα παρουσιάσει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 

«Τσίπρας σημαίνει Grexit» θα πει στους βουλευτές του ο Πρωθυπουργός με το βλέμμα στους ανεξάρτητους συναδέλφους τους αλλά και στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς παρά το γεγονός ότι και τα δυο κόμματα έχουν αποφασίσει, τουλάχιστον σε κεντρικό επίπεδο, να πουν ένα ηχηρό «ΌΧΙ» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επιλέγοντας τις πρόωρες κάλπες. Και όπως όλοι αναγνωρίζουν ακόμη και στο "γαλάζιο" στρατόπεδο πολλά θα κριθούν από τη δυναμική που θα δείξει η υποψηφιότητα Δήμα στις πρώτες δύο ψηφοφορίες της βουλής. 

Η επίθεση στον κ. Τσίπρα από τον Αντώνη Σαμαρά αναμένεται ότι θα είναι ολομέτωπη με κεντρικό μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε εκλογές παίζοντας με την επόμενη μέρα και τα όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα η Ελλάδα κόντρα στις προβλέψεις και την αρνητική στάση των εκπροσώπων των δανειστών. Η ομιλία του κ. Σαμαρά θα είναι επί της ουσίας μια ακόμη ευθεία προειδοποίηση προς τους βουλευτές που φλερτάρουν ή έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, μια υποψηφιότητα που όπως λένε στο Μαξίμου, συγκεντρώνει τα θετικά σχόλια κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ - αλλά καταψηφίζεται για λόγους σκοπιμότητας και μικροκομματικών σχεδιασμών από την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Το στίγμα το έδωσε ήδη ο κ. Σαμαράς στη χθεσινή του ομιλία στην εκδήλωση της ΕΣΕΕ, όπου εμφανώς ανήσυχος για το κλίμα που δημιουργείται καθημερινά στον ευρωπαϊκό τύπο για την Ελλάδα, ταύτισε την αναταραχή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα νέα σενάρια Grexit με τον Αλέξη Τσίπρα και τις δηλώσεις στελεχών του για τη διαχείριση των δεσμεύσεων της χώρας σε περίπτωση εκλογικής νίκης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης