Τσίπρας : Αν η λιτότητα συνεχιστεί θα την πληρώσει (και) ο γερμανός φορολογούμενος

Με την γλώσσα της αλήθεια μίλησε ο κ. Τσίπρας στον γερμανικό Τύπο. "Είναι μύθος ότι τα χρήματα που δανείστηκε η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση διοχετεύθηκαν και επενδύθηκαν στην πραγματική οικονομία» τονίζει και προσθέτει ότι «το ποσοστό χρέους προς ΑΕΠ και η ανεργία έχουν ανεβεί αντί να κατεβούν, μετά τα προγράμματα διάσωσης». Τάσσεται δε, υπέρ της διοργάνωσης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για το Χρέος, ανάλογης με τη Διάσκεψη του Λονδίνου του 1953, η οποία ελάφρυνε το χρέος της μεταπολεμικής Γερμανίας.

πευθυνόμενος μάλιστα στον Γερμανό φορολογούμενο, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει: «Έχω μεγάλο σεβασμό για τον γερμανό φορολογούμενο -το μήνυμά μου προς αυτόν είναι ότι κινδυνεύει να βάζει το χέρι του στην τσέπη ξανά και ξανά, εάν αυτά τα προγράμματα λιτότητας συνεχιστούν, αφού δεν έχουν αποτέλεσμα».


«Η Γερμανία εξοικονόμησε σε καταβολές τόκων περίπου 40 δισ. ευρώ από την απότομη και σημαντική πτώση των αποδόσεων στα γερμανικά ομόλογα αναφοράς κατά τη διάρκεια της κρίσης και φυσικά, δεν είναι ο μέσος Γερμανός φορολογούμενος που έχει ωφεληθεί από αυτό, αλλά μάλλον οι τράπεζες και η ελίτ»

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης