Τρομοκρατούν βουλευτές και πολίτες με το ανύπαρκτο δίλημμα, μνημόνιο ή πτώχευση

Βουλή

Ανύπαρκτο το δίλλημα μνημόνιο ή πτώχευση. Όσοι καταψηφίζουν απλά λένε ότι ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ. Άρα το δίλλημα είναι: Μνημόνιο ή ΕΝΑ ΗΠΙΟΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Πράγματι, το μνημόνιο απέτυχε από τον... Ιανουάριο και ήδη ο προυπολογισμός πέφτει έξω. Αυτό σημαίνει ότι το μνημόνιο δεν θα επιτύχει τα προβλεπόμενα έσοδα και η ύφεση θα γίνει απολύτως καταστροφική.

Οι βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν το μνημόνιο δεν είναι υπέρ της δραχμής. Αντιθέτως είναι ΟΛΟΙ υπέρ του ευρώ. Όμως βλέπουν την βέβαιη καταστροφή ακόμα και αν το ψηφίσουν. Επιπλέον όσοι διάβασαν το μνημόνιο διεπίστωσαν ότι η Ελλάδα θα είναι όμηρος των δανειστών που θα εγκρίνουν κάθε δόση μόνο αν επιτυγχάνονται οι στόχοι του μνημονίου, (που θα περιγράφονται σε τακτικές εκθέσεις), κάτι πρακτικά αδύνατον.

Η κατάσταση στη Βουλή είναι διαλυτική. Οι υπερασπιστές του μνημονίου, προσπαθούν μέσω του τρόμου (χρεοκοπούμε, δεν θα έχουμε τρόφιμα και πετρέλαιο), να υφαρπάξουν την ψήφο των βουλευτών, χωρίς να δίδουν καμία απάντηση στις καταγγελίες ότι και αυτό το μνημόνιο θα αποτύχει.

Το διάγγελμα Παπαδήμου ήταν ένας αμήχανος μονόλογος χωρίς κανένα επιχείρημα. Και φυσικά χωρίς καμία δέσμευση του για τον χρόνο ανάκαμψης εφ΄όσον υπογράψουμε. Σε κάθε περίπτωση, το μνημόνιο θα ψηφιστεί στη Βουλή. Οι βουλευτές που θα καταψηφίσουν δεν επαρκούν για την ανατροπή (δεν θα ξεπεράσουν τους 35-45). Αυτό σημαίνει ότι η χώρα παραδίδεται στην τρόικα που σύντομα θα διαπιστώσει ότι "πάλι τα μέτρα δεν βγαίνουν". Το αδιέξοδο θα συνεχιστεί.

Στο μεταξύ ούτε ένας οικονομικός αναλυτής παγκοσμίως δεν έχει πεί ότι το νέο μνημόνιο είναι λύση. Ούτε ένας! Αντιθέτως υπάρχουν δεκάδες αναλύσεις που υποστηρίζουν ότι η συνταγή της λιτότητας είναι απολύτως λανθασμένη και θα τα κάνει όλα χειρότερα με τελική κατάληξη την αναπόφευκτη πτώχευση.

Τέλος όλοι λέγουν -πλην των ολίγων της κυβέρνησης Παπαδήμου- ότι το νέο μνημόνιο είναι ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ, με αποτέλεσμα σε λίγες εβδομάδες να ζούμε τις συνέπειες και τα αδιέξοδά του. Για παράδειγμα ενώ προβλέπουν αύξηση στα κρατικά έσοδα κατά 8%, ήδη έχουν τον Ιανουάριο απώλειες -7%. Το μνημόνιο απέτυχε πριν καν... υπογραφεί!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Σχόλια

Χιλιες οικογενειες που μας κυβερνανε παγκοσμια ειναι.Το μεγαλο τους οπλο ο Δανεισμος-τοκος. Κανουν ο,τι γουσταρουν, δεν τους ελεγχει κανεις,οι κυβερνησεις ειναι διακοσμητικες,κι αυτες οι χιλιες οικογενειες καθοριζουν τις ισοτιμιες των νομισματων, τα οποια νομισματα απο τις αρχες του "70 επαψαν να εχουν εξαρτηση απο τα αποθεματα χρυσου! Εφευρημα της παγκοσμιας ελιτ, του Global Family Government, ειναι και η περιφημη Κριση- η διαχειριση του φοβου του μικροαστου να μην χασει τη δουλιτσα του. Η λυση ειναι μια ν απαλλαγουμε απο την οικογενειακη Τυραννια! Ειναι στο χερι μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δείτε επίσης