Το Eurogroup ενέκρινε "Πιστωτική Γραμμή" δηλαδή μνημόνιο για την Ελλάδα

Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει δολοφονήσει δεκάδες λέξεις που έχουν μείνει κενές περιεχομένου, αφού ναι μεν διατυπώνονται, αλλά ούτε εννοούνται ούτε εφαρμόζονται. Μετά την δολοφονία λέξεων όπως "διαφάνεια", "δημοκρατία", "αξιοκρατία", "ισονομία" κ.α. τώρα δολοφονούν το νόημα της λέξης μνημόνιο.

Καθαρά για μικροπολιτική, ενώ μνεταξύ Ελλάδας και πιστωτών θα υπογραφεί ένα νεο μνημόνιο με τις συνήθεις προϋποθέσεις, (έλεγχοι, ποινές, δόσεις κ.α.), προσπαθούν να το ονομάσουν "πιστωτική γραμμή" που φυσικά θα έχει επαυξημένους όρους, αλλά και απαιτήσεις με τη λήψη διορθωτικών μέτρων.

Η Πιστωτική Γραμμή με Ενισχυμένες Προυποθέσεις την οποία «προέκρινε» ήδη το Eurogroup ως δήθεν διάδοχο σχήμα του μνημονίου είναι η πιο «αυστηρή» εκδοχή προληπτικής στήριξης που προσφέρει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM).

Εχει διάρκεια 1 έτους με δυνατότητα δύο εξάμηνων παρατάσεων. Η εποπτεία για την περίοδο διαθεσιμότητας της πιστωτικής γραμμής πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με συμμετοχή και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης