Το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνα ή είναι φιλιππινέζα του Σαμαρά; (Πάλι θέτει αιτήματα που θα αγνοηθούν...)

Το ΠΑΣΟΚ θεωρείται σήμερα ένα κατεστραμμένο κόμμα για πολλούς λόγους. Πολύ γρήγορα μπορεί να θυμηθεί κανείς την μέγιστη ευθύνη του για την περίοδο της μεταπολίτευσης που η χώρα δεν εκσυγχρονίστηκε πουθενά (δείτε τρένο και δρόμους), η διαφθορά και η ατιμωρησία διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό ενώ η αναξιοκρατία διέλυσε προσωπικά έναν - έναν κάθε πολίτη που χωρίς κομματική ταυτότητα δεν μπορούσε να περιμένει τίποτε. 

Δεν ήταν όμως μόνο αυτά. Το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε την χώρα μη εφαρμόζοντας τις εντολές των δανειστών για ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις. Επιπλέον, επέβαλε ταυτόχρονα απίστευτους φόρους και μειώσεις μισθών και συντάξεων. Η απόλυτη συνταγή της καταστροφής. 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται ο Βενιζέλος και δίνει τις χαριστικές βολές : Φυλακές για τους οφειλέτες, φόροι δήμευσης στα ακίνητα, "κούρεμα" των ομολόγων που είχαν... Έλληνες και ελληνικοί φορείς. Γιατί να αγαπήσει κανείς αυτό το ΠΑΣΟΚ; 

Μέσα στην απελπισία τους από την δημοσκοπική τους κατάρρευση, οι του ΠΑΣΟΚ κατάλαβαν ότι πρέπει να "κάνουν κάτι" για τους πολίτες. Συγκυβενούν άλλωστε. Δεν είναι δυνατόν μόνο να ψηφίζουν τυφλά ότι φέρνει ο Σαμαράς. Έτσι ανακοίνωσαν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις για:

· το εισοδηματικό όριο που έχει τεθεί για την φορολόγηση των αγροτών
· τα πολύ βαριά πρόστιμα για την καθυστέρηση στην υποβολή δήλωσης του ΦΠΑ
· την υποχρέωση υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων κάθε μήνα από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες
· τον τρόπο της φορολόγησης των υπεραξιών για την μεταβίβαση ακινήτωντους περιορισμούς στον εκτελωνισμό των αναπηρικών αυτοκινήτων με δεδομένες τις καθυστερήσεις στα ΚΕΠΑδημιουργούν αδικίες, και εγείρουν νέα εμπόδια και προβλήματα για τους μη ισχυρούς στην αγορά και προκαλούν  αγανάκτηση στους πολίτες και στις μικρές επιχειρήσεις. Και ζήτησαν συνάντηση με Στουρνάρα και Θεοχάρη.
Τώρα θα δούμε αν αυτό το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά. Γιατί αν αγνοηθεί σε ότι ζητά, απλώς κάποιοι δικοί του έχουν βολευτεί σε υπουργικές καρέκλες. Το κόμμα δεν υπάρχει σε αυτή την κυβέρνηση.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης