Το εξευτελισμένο κομματικό κράτος συνεχίζεται χειρότερο με προκλητικές επινοήσεις κυβερνητικών για προσλήψεις- Στη Δικαιοσύνη οι αδικημένοι

Αν μπορούσαν, θα έκαναν προσλήψεις απευθειας με... ονόματα. Τώρα αναγκάζονται σε αλχημείες με έντονο προεκλογικό άρωμα. Η κυβέρνηση, προσπαθεί να προσλάβει δικούς της με πολλές «καραμπόλες», ευτράπελα, «προσθαφαιρέσεις» μορίων προσοντολογίων και άλλες α λα ΣΥΡΙΖΑ εμπνεύσεις.

Ενα μικρό δείγμα, η προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο πέντε γραμματέων δικαστηρίων που ναι μεν είχαν πετύχει σε σχετικό διαγωνισμό, αλλά κατόπιν εορτής οι τίτλοι σπουδών τους κρίθηκε ότι δεν «είχαν συνάφεια» με το αντικείμενο χωρίς αυτό να προβλέπεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού...

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση καταργούσε την ειδική μοριοδότηση ΑμεΑ και πολυτέκνων για 1.100 θέσεις στα νοσοκομεία, ενώ δεν έχει καταφέρει να ξεδιαλύνει ακόμη το θέμα των 8.200 εργαζομένων των δήμων που προσελήφθησαν, για να αποδειχθεί στη συνέχεια ότι πολλών τα πιστοποιητικά είναι διάτρητα.

Πολλά από τα προβλήματα που δημιουργούνται για τις συνολικά 10.000 αυτές θέσεις εργασίας έχουν σχέση με το γεγονός ότι η κυβέρνηση άλλαξε τους «όρους του παιχνιδιού», κόβοντας και ράβοντας στα μέτρα της, ενώ οι διαγωνισμοί βρίσκονταν σε εξέλιξη. 

Ένα παράδειγμα από τα πολλά: Για να διασφαλίσει ότι θα προσληφθούν οι υπηρετούντες στα νοσοκομεία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ζήτησε να αυξηθούν τα μόρια των υπηρετούντων στο τριπλάσιο για την προϋπηρεσία σε σχέση με τα ήδη αυξημένα μόρια που είχαν οι υπάλληλοι των δήμων (308 μόρια οι υπάλληλοι των δήμων έναντι 960 μορίων αυτών του υπουργείου Υγείας).

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης