Το ΔΝΤ ισχυρίζεται ότι η Αθήνα δεν έχει κάνει ούτε τις μισές μνημονιακές δεσμεύσεις

Σε αυτή την φάση οι δανειστές έχουν πάρει μια απόφαση : Καμί έκπτωση στο πρόγραμμα με την Ελλάδα. Ήδη το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι όχι μόνο δεν κλείνουν τα ανοικτά μέτωπα για να ολοκληρωθεί η εν εξελίξει αξιολόγηση του Μνημονίου, αλλά διαρκώς ανοίγουν νέα.

Το ΔΝΤ πιστεύει ότι η εφαρμογή του προγράμματος εκτροχιάζεται, μήνα με τον μήνα. Μάλιστα σε πίνακα που διένειμε αναφέρει ότι από τις 35 μνημονιακές δράσεις που όφειλε να εκτελέσει η κυβέρνηση τον Ιούλιο, υλοποιήθηκαν οι 28, από τις 26 του Αυγούστου μόνο οι 15, από τις 47 του Σεπτεμβρίου μόνο οι 13, από τις 20 του Οκτωβρίου μόνο οι 4 και από τις 7 του Νοεμβρίου δεν υλοποιήθηκε καμία.

Δηλαδή, από τις 135 συνολικά δράσεις, τις οποίες όφειλε να φέρει εις πέρας η ελληνική κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η φθινοπωρινή αξιολόγηση, η χώρα μας έχει συμμορφωθεί με τις 60 μόνο και κάθε μήνα πάμε και χειρότερα.

Αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας και ολοκλήρωσης της αξιολόγησης πριν από το τέλος του έτους είναι μηδαμινή, παρά την πολιτική βούληση που καταγράφεται προς αυτήν την κατεύθυνση, από την Αθήνα, αλλά και τις υπόλοιπες πρωτεύουσες της Ευρωζώνης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης