Τα χρόνια της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, χαμένα χρόνια για την χώρα. Η Ελλάδα σε χειρότερη θέση από το 2012

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες, Σαμαράς και Βενιζέλος πομποδώς βεβαίωναν τον ελληνικό λαό ότι είχαν τελειώσει με τα μνημόνια διότι η χώρα στις 31-12 -2014, "έβγαινε από την επιτήρηση και μπορούσε επιτέλους μόνη να απευθύνεται για δανεικά στις αγορές". Ακόμα χειρότερα οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης βεβαίωναν ότι "τα επώδυνα μέτρα τέλειωσαν μια για πάντα για τον πολύπαθο ελληνικό λαό".

Δείτε λίγες εβδομάδες μετά: Έντρομοι και κατανικημένοι οι Σαμαράς - Βενιζέλος δίνουν και πάλι Γη και Ύδωρ στους δανειστές Νέα μέτρα ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από καταβολής μνημονίων με θύματα και πάλι τους Έλληνες πολίτες και την ελληνική επιχειρηματικότητα.

Αυξήσεις στο ΦΠΑ σε τουρισμό, φάρμακα κ.α., νεα κατάργηση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, νεες μειώσεις μισθών, είναι ένα μόνο μέρος από τα βαρύτατα μέτρα που θα πάρει η ενδοτική κυβέρνηση Σαμαρά τις επόμενες ώρες.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση από το 2012 όταν η συγκυβέρνηση ανήλθε στην εξουσία. Ο . Σαμαράς μιμούμενος τον Γ. Παπανδρέου έλεγε και αυτός "ναι σε όλα" ενισχύοντας την ετεροβαρή σχέση με τους δανειστές οι οποίοι έχοντας τις υπογραφές του πολιτικού συστήματος, μπορούν να απαιτούν ότι θέλουν.

Τα δυόμισι χρόνια της συγκυβέρνησης είναι δυόμισι χαμένα χρόνια για την Ελλάδα. Η ανάπτυξη δεν ήρθε, οι μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν, η φτώχεια επεκτάθηκε, τα λουκέτα αυξάνονται, οι Έλληνες χρωστούν τόσα που δεν μπορούν να τα επιστρέψουν, το κράτος παραμένει διώκτης του επιχειρείν που φρενάρει επενδύσεις.

Μόνο το διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα έχει επίβιώσει, πάλι εις βάρος της χώρας. Όπλα του, τα συνεχή ψεύδη, η διάλυση των θεσμών, ο άκρατος κομματισμός, το κουρέλιασμα των Συνταγματικών κανόνων.

Η συγκυβέρνηση έχει κατατροπωθεί πρώτα από τις αγορές (δείτε τα ομόλογα και το Χρηματιστήριο) και μετά από τους δανειστές (δείτε τι νέα απάνθρωπα μέτρα θα αποδεχθούν). Κι όμως εξακολουθούν ψεδυδόμενοι να βεβαιώνουν σώζουν την πατρίδα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης