Ταβάνι για τον κ. Σαμαρά οι 175 βουλευτές στην εκλογή Προέδρου - Κρυφές σκέψεις για επαφή με βουλευτές της... Χρυσής Αυγής!

Γιατί οι περισσότεροι υπουργοί της κυβέρνησης κινούνται σε προεκλογικούς ρυθμούς; Γιατί όπως μαθαίνουν ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί με τίποτε να συγκεντρώσει πάνω από 175 βουλευτές ώστε να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας και να αποτρέψει τις κάλπες!

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το επιτελείο του καθημερινά "μετρούν" τις προθέσεις των ανεξάρτητων βουλευτών αλλά και βουλευτών που βρίσκονται στην ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ. (Μόνο από εκεί μπορούν να πάρουν θετικές ψήφους). Η... καταμέτρηση φτάνει στην καλύτερη περίπτωση μέχρι τον αριθμό 175. Δηλαδή ο κ. Σαμαράς εξασφαλίζει άλλους 20 βουλευτές στους ήδη 155 που έχει, αλλά χρειάζεται άλλους 5 και δεν τους βρίσκει.

Πολύ σημαντικό ήταν το "φρενάρισμα" που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας την δική του καταμέτρηση ώστε να συγκεντρώσει 121 "όχι". Τι κάνει ο κ. Τσίπρας; Μιμούμενος τον κ. Σαμαρά υπόσχεται μετεκλογική κάλυψη σε όσους αρνηθούν να ψηφίσουν Πρόεδρο. Και στον ΣΥΡΙΖΑ τα τηλέφωνα έχουν "ανάψει".

Για τον κ. Σαμαρά και το επιτελείο του μια κρυφή δεξαμενή ψήφων είναι η... Χρυσή Αυγή και συγκεκριμένα κάποιοι βουλευτές της, που στοχευμένα μπορούν να τους πλησιάσουν. Θεωρείται βέβαιο ότι αν χρειαστεί θα γίνει παρασκηνιακά η επαφή με κάθε έναν από αυτούς που θα μπορούσαν να αυτομολήσουν στην συγκεκριμένη περίπτωση. Τα "ανταλλάγματα" μπορεί να τα υποθέσει κανείς από την στιγμή που ήδη έχουν προφυλακιστεί 8 βουλευτές!

Σε κάθε περ'ιπτωση όσο η καταμέτρηση δεν δείχνει τον αριθμό 180, η κυβέρνηση θα κινείται σε προεκλογική περίοδο διαρκείας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης