Στ. Θεοδωράκης : Φέρνουμε μια εντελώς νέα λογική στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα

Ποσοστά άνω  του 10% παίρνει στις δημοσκοπήσεις το "Ποτάμι"και έχει εγκατασταθεί στην τρίτη θέση. Ο κ. Θεοδωράκης  δηλώνει ικανός να κυβερνήσει (δηλαδή να συγκυβερνήσει). Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στην "Καθημερινή" ο κ. Στ. Θεοδωράκης δείχνει έτοιμος να ανατρέψει το πολιτικό Status Quo, όμως κατά πολλούς (που τον βλέπουν με επιφύλαξη) δεν είναι παρά το νεο δεκανίκι της ΝΔ στη θέση του υπό εξαφάνιση ΠΑΣΟΚ και της αποτυχημένης Ελιάς.

Μιλώντας στον κ. Βασίλη Νέδο ο κ. Θεοδωράκης μεταξύ άλλων είπε : 

* Οταν μπαίνεις στην πολιτική, μπαίνεις γιατί πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις τη δουλειά. Είπα, λοιπόν, ότι στο «Ποτάμι» υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κυβερνήσουν. Δεν είμαστε μια παρέα αργόσχολων που είπαμε στον ελεύθερο χρόνο μας να κάνουμε και λίγο πολιτική. Είμαστε άνθρωποι που έχουμε δοκιμαστεί στη ζωή, μάλλον τα έχουμε καταφέρει και τώρα θέλουμε να δουλέψουμε για τη χώρα.

* Το «Ποτάμι» έχει συγκεκριμένες θέσεις όσο κανένα άλλο ελληνικό κόμμα, εξαιρουμένου ίσως του ΚΚΕ. Μπείτε στα σάιτ των κομμάτων και ψάξτε να βρείτε τις θέσεις τους για την Ε.E. Ή δεν θα έχουν καθόλου ή θα βρείτε ευχολόγια και αοριστίες. 

* Απορώ γιατί κάποιοι δεν κατανόησαν την απόφασή μας να μην ενταχθούμε προεκλογικά σε καμία ευρωπαϊκή ομάδα. Φυσικά το τόξο στο οποίο κινούμαστε είναι προφανές. Δεν είμαστε με όλους.

* Τι νόημα έχει να κάθονται συντεταγμένοι οι βουλευτές των κομμάτων, σαν στρατιώτες; Γιατί πρέπει να στοιχίζονται πίσω από τον αρχηγό τους; Δεν θα μπορούσαν να κάθονται όπου θέλει ο καθένας στα έδρανα της Βουλής; Τι θα άλλαζε δηλαδή αυτό; Θα ήταν ένας συμβολισμός. Οτι δεν είμαστε στράτευμα, δεν εκτελούμε υπηρεσία αλλά βουλευόμαστε και ψηφίζουμε κατά συνείδηση. Δείτε τι γίνεται στα Κοινοβούλια άλλων χωρών. Νομοσχέδια αιχμής ψηφίζονται από μεικτές ομάδες βουλευτών.

* Θα περιμένουμε πρώτα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και μετά να μιλήσουμε για κυβερνητικές συνεργασίες;

* Σκοπός μας είναι να δώσουμε πολιτική δύναμη στους δημιουργικούς ανθρώπους, τους πολίτες που κινούν την κοινωνία. Αν τα καταφέρουμε και βγουν μπροστά αυτοί οι άνθρωποι, τότε την επόμενη μέρα τίποτε δεν θα είναι ίδιο στην Ελλάδα. Ακόμη και τα παλιά κόμματα θα αλλάξουν. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης