Στ. Θεοδωράκης : τα πράγματα για μένα είναι απλά. Ή τώρα ή ποτέ

 «Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα που φτάνει στην ώρα της».Αυό δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης και εξηγεί : Το Ποτάμι συνδυάζει τον ρεαλισμό με την επαναστατικότητα, υπό την έννοια των αλλαγών που μπορούν να γίνουν άμεσα. Τώρα είναι η ώρα για να αλλάξουν πράγματα".

Αναφερόμενος εκλογικά στο Ποτάμι, (σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή), σημείωσε ότι δεν θα είναι ευτυχισμένος εάν συγκεντρώσει κάτω από 3% - 5%, λόγω της ανάγκης που έχει η χώρα για αλλαγές και επανέλαβε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα εγκαταλείψει την πολιτική.

Ο κ. Θεοδωράκης αρνήθηκε για άλλη μια φορά τις κατηγορίες ότι είναι αχυράνθρωπος, λέγοντας ότι δεν έχει μπει ποτέ στα σαλόνια της εξουσίας και ότι δεν θα είχε κανένα κέρδος. 

Απαντώντας σε εκείνους που τον κατηγορούν ότι «δεν ξέρει τη δουλειά», ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε σε έντονο ύφος: «Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Εμείς ξέρουμε τη δουλειά. Εμείς ξέρουμε την κοινωνία, ξέρουμε πώς παράγεται ο πλούτος. Εκείνοι [οι πολιτικοί] δεν ξέρουν τη δουλειά».

Τέλος ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι θέλει νέους ανθρώπους που δεν έχουν εμπλακεί ξανά στην πολιτική ή την άσκηση δημόσιας διοίκησης [ανέφερε ότι έχει κρούσεις από διοικητές νοσοκομείων ή άλλων οργανισμών και από στελέχη κομμάτων], ωστόσο σημείωσε ότι «θα συμμαχήσουμε και με παλιούς, εκείνους που θα παραμερίσουν τις αρτηριοσκληρωτικές φωνές στα κόμματα».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης