Στο ΠΑΣΟΚ ξέρουν ότι ο Βενιζέλος έχει αποτύχει

Το ΠΑΣΟΚ έχει κρίση ταυτότητας. Είναι ένα κόμμα του 5% εξ ολοκλήρου Παπανδρεϊκό με αρχηγό τον Βενιζέλο που δεν εκφράζει παρά μια ασήμαντη μειοψηφία. Ηγείται ενός ξένου κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ, διαλυμένο και χρεοκοπημένο ιδεολογικά (δυστυχώς και οικονομικά), δεν εκφράζει τίποτε. Το ισχυρό του σημείο - η επικοινωνία με την κοινωνία - δεν υπάρχει πια. Το χειρότερο: Είναι ουρά της ΝΔ και υποταγμένο σε έναν Σαμαρά που κυβερνά με μια σκληρή ακροδεξιά λογική.

Αυτό το ΠΑΣΟΚ ζει εσωτερικούς τριγμούς. Μια περίπτωση ήταν η υπογραφή των "11". Αν και η «παπανδρεϊκή» ταυτότητα των υπογραφόντων είναι ορατή, πηγές από το περιβάλλον του κ. Γ. Παπανδρέου επισήμαιναν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε καμία πληροφόρηση για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Εκ των πραγμάτων, η συγκεκριμένη εξέλιξη πυροδοτεί και τα σενάρια διαδοχής που διακινούνται τις τελευταίες εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, δεν τίθεται ζήτημα διαδοχής πριν από τις επόμενες ευρωεκλογές. Και τούτο διότι αφενός ένας πιθανός διάδοχος θα προτιμούσε ευλόγως να αντιμετωπίζει τον ορίζοντα μιας εθνικής αναμέτρησης, αφετέρου επειδή ουδείς επιθυμεί να διαταραχθεί η σταθερότητα της κυβέρνησης και τούτο να προκύψει από ενδοκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ. Όμως ο Βενιζέλος δεν είναι το πρόσωπο που μπορεί να αλλάξει κάτι για το ΠΑΣΟΚ. Μόνο κομπάζει, ενώ το κόμμα καταρρέει δημοσκοπικά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης