Σκοτάδι και μπλόκο στην δημοσιοποίηση αποκαλυπτικών βίντεο της Χρυσής Αυγής

Μπλόκο στην προσπάθεια της "Χρυσής Αυγής" να δημοσιοποιήσει νέα βίντεο με συνομιλίες κυβερνητικών, ακόμα και του Σαμαρά.

Η εισαγγελέας ΑΠ Ευτ. Κουτζαμάνη με παραγγελία της προς τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας Π. Φάκου ζήτησε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, να διερευνηθεί εάν τα στελέχη της ΧΑ απειλώντας με νέα βίντεο διαπράττουν το έγκλημα της απειλής βίας κατά του πολιτικού σώματος και μελών της κυβέρνησης, ώστε να ασκηθούν νέες κακουργηματικές διώξεις, από τις οποίες μπορεί να επιβληθούν ποινές κάθειρξης 10 έως 20 ετών.

Παράλληλα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να ενεργοποιηθεί εγκύκλιος (που είχε εκδώσει στις 18-9-2012 ο επίτιμος εισαγγελέας ΑΠ Ι. Τέντες) ώστε να συλλαμβάνεται και να οδηγείται αμέσως σε δίκη στο Αυτόφωρο όποιος χρησιμοποιεί παράνομο οπτικοακουστικό υλικό ή διαπράττει οποιοδήποτε άλλο αυτόφωρο κακούργημα, ακόμα και αν είναι βουλευτής εν ενεργεία, χωρίς να χρειάζεται να ζητηθεί προηγουμένως άρση της ασυλίας του.

Στο Αυτόφωρο θα οδηγούνται όποιοι χρησιμοποιήσουν ξανά παράνομα αποκτηθέν οπτικοακουστικό υλικό. Αυτό σημαίνει ότι στο Αυτόφωρο μπορεί να καταλήξουν όσοι υπέκλεψαν παράνομα συνομιλίες και διακινούν το σχετικό υλικό, αλλά και όσοι μεταδίδουν το σχετικό υλικό, μέσω των ΜΜΕ, του Διαδικτύου κ.λπ., αφού έτσι παραβιάζεται το άρθρο 370Α του Ποινικού Κώδικα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης