Σαμαράς καλεί εσπευσμένα Βενιζέλο : "Έχεις τρελαθεί;"

Οι... αυτοκτονικές δηλώσεις Βενιζέλου ότι αν η "Ελιά" (ΠΑΣΟΚ) πάρει μονοψήφιο ποσοστό τότε το ΠΑΣΟΚ θα αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση γιατί "δεν μπορεί να αναλάβει ευθύνες που δεν του αναλογούν", υποχρέωσε τον Σαμαρά να σπέυσει προς συνάντησή του.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει : " Συνάντηση θα έχουν αύριο Τρίτη, στις 3.30 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα αποτελέσματα της συνόδου του Eurogroup που συνεδριάζει απόψε στις Βρυξέλλες και άλλα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας ενόψει και των διπλών εκλογών".

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει βγει από τα ρούχα του με την κινδυνολογία Βενιζέλου ότι η κυβέρνηση θα... πέσει αν δεν ψηφιστεί ο ένας πυλώνας που είναι το ΠΑΣΟΚ. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος στην πραγματικότητα κινδυνολογεί για να συσπειρώσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, εν τούτοις το μήνυμα που περνά είναι ότι αν καταψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ... το έπαθλο είναι  η διάλυση της συγκβέρνησης!

Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος συνεπικουρούμενος από πλήθος στελεχών του (Κουκουλόπουλος κ.α.) βγήκε ατα ΜΜΕ και βεβαίωσε ότι θα αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση αν το αποτέλεσμα είναι καταδικαστικό για το ΠΑΣΟΚ : "... Αν η πραγματική βούληση του κόσμου είναι να πάρει το ΠΑΣΟΚ κάτω από 10%, τότε σας δηλώνω ότι αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο. Η χώρα αυτή τη στιγμή καταστρέφεται πολιτικά. Δεν έχει πλαίσιο αναφοράς. Οδηγούμαστε σε διλήμματα τεράστια και μεγάλη κυβερνητική κρίση. Δεν έχει νόημα να παραμείνουμε στην κυβέρνηση αναλαμβάνοντας ευθύνες που δεν μας αναλογούν".

Ο κ. Σαμαράς φυσικά έχει άλλη άποψη. Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει ανεξάρτητα από τα ευρω-ποσοστά. Κατά συνέπεια μετά την συνάντηση των δυο αντρών, ο κ.Βενιζέλος αναμένεται να μαζευτεί...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης