Ποινικές διώξεις για τα βοσκοτόπια Καλογρίτσα

Άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του Λευτέρη Κρέτσου, του Ιωάννη Καλογρίτσα και των μελών της Επιτροπής ελέγχου των τηλεοπτικών αδειών άσκησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς.

Η άσκηση ποινικών διώξεων έρχεται σε συνέχεια μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσαν, τον Σεπτέμβριο του 2016, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Μάκης Βορίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ιωάννης Τραγάκης, Κωνσταντίνος Τζαβάρας και Χαράλαμπος Αθανασίου, κατά παντός υπευθύνου για το σκάνδαλο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Η υπόθεση, που είχε μπει στο αρχείο, ανασύρθηκε το 2018 από την Εισαγγελία Εφετών, που τον Απρίλιο 2019 κατέληξε στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Η έκθεση του εισαγγελικού λειτουργού στο πόρισμα, είναι "καταπέλτης". Όπως σημειώνεται, ο κ. Κρέτσος στενός συνεργάτης του κ. Παππά και τα κατηγορούμενα μέλη της επιτροπής έκαναν τα αδύνατα-δυνατά, "με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη".

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης