Πλήρης απομόνωση Παπανδρέου

Σοκ σε Ελλάδα και Ευρώπη, από την απόφασή του Παπανδρέου να προσφύγει σε δημοψήφισμα, για τη δανειακή σύμβαση με την ΕΕ. Πέφτουν τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, αρνητικά σχόλια του διεθνή Τύπου που μιλούν για ''ελληνική απάτη'', αφού μια συμφωνημένη σύμβαση εμφανίζεται ως μη συμφωνηθείσα ενώ έχει ήδη συμφωνηθεί και αναγγελθεί. Στόχος του Παπανδρέου να θέσει εμμέσως ψευδές δίλλημα στον Ελληνικό λαό, ''ευρώ ή δραχμή'', ώστε αποσπώντας θετική ψήφο να παραμείνει στην εξουσία αποφεύγοντας τις εκλογές. Δριμύ κατηγορώ από όλα τα κόμματα.

Ψήφο εμπιστοσύνης εντός των επομένων ημερών και δημοψήφισμα μόλις καταρτιστεί η νέα δανειακή σύμβαση (νέου μνημονίου) και ενόψει της υλοποίησης της συμφωνίας της προηγούμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, ζήτησε ο Πρωθυπουργός πριν από λίγη ώρα μιλώντας στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΠαΣοΚ. 

Με τον τρόπο αυτό, αν και ο ίδιος απέρριψε τις εκλογές, ανοίγει ο δρόμος προς μία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σε περίπτωση αρνητικής απάντησης στο δίλημμα του δημοψηφίσματος. 

Αναφερόμενος στα περιστατικά των τελευταίων ημερών και στις εκκλήσεις που ακούστηκαν ακόμη και από βουλευτές του ΠαΣοΚ, ο κ. Γ. Παπανδρέου μίλησε για την πολιτική σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως απέρριψε τις εκλογές, λέγοντας ότι θα ήταν μία μικροκομματική επιλογή. 

Τράπεζες: Εξαιρετικά ριψοκίνδυνη η απόφαση του Πρωθυπουργού.

Ως εξαιρετικά ριψοκίνδυνη χαρακτηρίζουν τραπεζικοί κύκλοι την απόφαση του Πρωθυπουργού να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα. «Η εξαγγελία δημοψηφίσματος σχεδόν 3 τρεις μήνες πριν από τη διεξαγωγή του είναι παράτολμη κίνηση» αναφέρουν και τονίζουν ότι «τέτοιες αποφάσεις ανακοινώνονται και πραγματοποιούνται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα». 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα θα ενισχυθούν και θα εντείνουν το κύμα απόσυρσης καταθέσεων από τις τράπεζες καθώς θα παίζεται η παραμονή ή όχι στο ευρώ». Ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αναλήψεις που συνολικά μπορεί να φθάσουν έως και 40 δισ. ευρώ, ποσό που θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης