Παπανδρέου προς Σαμαρά: Φύγε όπως έφυγα και εγώ

Την επανάληψη του σκηνικού του 2011 προτείνει στην πραγματικότητα ο Γ. Παπανδρέου, με μακροσκελή 6σέλιδη επιστολή του στο διαδίκτυο! Τότε, αν και είχε 43%, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικού σκοπού (Παπαδήμος).Μάλιστα ο Σαμαράς δεν ανταποκρίθηκε στις εκλήσεις του, τότε, για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικού σκοπού.

Τώρα προτείνει το ίδιο στον κ. Σαμαρά: Φύγε... πριν ή μετά την εκλογή Προέδρου και - πάλι - για μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού που αναλαμβάνει μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Στο κείμενό του ο κ. Παπανδρέου κάνει εκτενή περιγραφή της πολιτικής κατάστασης, καταγγέλοντας τη στάση της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ομιλεί για «κρίση δημοκρατίας» και κρίση «πελατειακού συστήματος» και για «πρωτοφανή απουσία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης από το μέτωπο αντιμετώπισης των βαθύτερων αιτίων που μας οδήγησαν στην κρίση».

Ζητεί, επίσης, εθνική συνεννόηση για τη διευθέτηση του χρέους, συνταγματική αναθεώρηση και αξιοποίηση του θεσμού του δημοψηφίσματος.

Οι αναλυτές και τα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι στην ουσία αναγγέλλει νέο κόμμα όμως ΔΕΝ είναι έτσι. Ο κ. Παπανδρέου δηλώνει πάντα ΠΑΣΟΚ και μέχρι σήμερα δεν έχει αφήσει καμία υπόνοια ότι θα δημιουργούσε ένα καινούργιο κόμμα. Τι ζητά ίσως; Έναν καινούργιο ρόλο.

Ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά, ότι, αν δεν δημιουργηθεί από την παρούσα Βουλή κυβέρνηση εθνικής ενότητας «με σαφές προοδευτικό πρόσημο» (δηλαδή και τον ΣΥΡΙΖΑ), θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα του. Αυτή η αποστροφή είναι που εκλαμβάνεται ως πρόθεση για ίδρυση κόμματος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης