Παγιδευμένος στην εμμονή να μην υπογράψει ο κ. Σαμαράς

Σφίγγει ο κλοιός για τον κ. Σαμαρά. Η απαίτηση των δανειστών της χώρας να συνυπογράψει και αυτός το μνημόνιο είναι πλέον αμετακίνητη. Η Γερμανία δια του υφυπουργού της των Οικονομικών ξεκαθάρισε και πάλι ότι η υπογραφή Σαμαρά είναι απαραίτητη. Επίσης το ΔΝΤ μέσω του αναπληρωτή διευθυντού του  κ. Ντέιβιντ Χόλει δηλώνει ότι για να εκταμιεύσει το δικό του ποσοστό της 6ης δόσης, θα πρέπει να υπογραφούν τα συμφωνηθέντα. Και οι δύο ξεκαθαρίζουν ότι αυτό έχει συμφωνηθεί και πρέπει να τηρηθεί.
Θυμίζουμε ότι και ο κ. Λ. Παπαδήμος μιλώντας στη Βουλή εξήγησε ότι οι δανειστές μας θέλουν από όλους τις υπογραφές γιατί οι συμφωνημένοι δανεισμοί είναι μακροχρόνιοι.

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι δεν υπογράφει γιατί η απόφαση της Βουλής είναι αρκετή. Όμως οι καχύποπτοι πλέον Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι:
  1. Οι αποφάσεις της Ελληνικής Βουλής δεν έχουν καμιά αξία αφού εύκολα αλλάζουν σε μια επόμενη συνεδρίαση!
  2. Η υπογραφή Σαμαρά είναι απαραίτητη, διότι είναι ο πιθανότερος επόμενος πρωθυπουργός. Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να ξαναβρούν μπροστά τους έναν άλλο... Παπανδρέου που να μην αισθάνεται δεσμευμένος με τις υπογραφές των άλλων...

Ο κ. Σαμαράς έχει παγιδευτεί. Υπογράφει ως κόμμα το μνημόνιο ( λέει ότι αυτό αφορά μόνο την 6η δόση). Συγκυβερνά σε μιά κυβέρνηση που υλοποιεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ( λέει ότι η κυβέρνηση είναι "ειδικού σκοπού"). Αν υπογράψει κι όλας τότε δεν θα μπορεί να υπόσχεται "μια άλλη αντιμνημονιακή πολιτική". Θα οδηγηθεί σε εκλογές χωρίς κανένα από τα επιχειρήματα που του έδιναν στις δημοσκοπήσεις έως 31% ( ήδη είναι στο -8% ).

Ο κ. Σαμαράς θα μπορούσε να υπογράψει - έτσι κι αλλιώς τα δάνεια είναι αναγκαία - και να υποσχεθεί
αυτό που πρέπει. Ανάπτυξη και φοροελαφρύνσεις. Η επιμονή του να μην υπογράφει είναι ακατανόητη.
Ελοχεύει ο κίνδυνος και να υπογράψει και να μην πείθει...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης