Πάλι τα ίδια : Η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους να εφαρμόσει μέτρα της τρόικας ώστε να λάβει τις τρέχουσες δόσεις

Στο ίδιο έργο θεατές. Η τρόικα να έχει ζητήσει μέτρα και η κυβέρνηση να αρχίζει να τα υλοποιεί μόνο όταν έρχεται η ώρα να καταβληθεί κάποια δόση! Ως γνωστόν, η τρόικα έχει "σπάσει" την οικονομική βοήθεια σε πολλές δόσεις ώστε να ελέγχει την κυβέρνηση...

Η κυβέρνηση φοβάται τις αντιδράσεις βουλευτών της γι αυτό είτε καθυστερεί, είτε θα περάσει μέτρα από θερινά τμήματα με ελεγχόμενους από αυτήν βουλευτές, είτε θα τα βάλει όλα σε ένα άρθρο.

Τώρα λοιπόν έχεουν απομείνει... 178 εκκρεμότητες που πρέπει να τρέξει άμεσα η Ελλάδα, με προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου την ικανοποίηση των 6 προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση 1 δις ευρώ έως ότου καταφθάσει η τρόικα στην Αθήνα στις 8 Ιουλίου. Τα 6 προαπαιτούμενα είναι : 

1. Υιοθέτηση νόμου για το υπαίθριο εμπόριο. (Εχει γίνει). 

2. Θσπιση νόμου για το πλαίσιο των αδειοδοτήσεων (που έχει υλοποιηθεί) και το χωροταξικό σχεδιασμό.

3. Λίστα των φόρων υπέρ τρίτων. Το υπουργείο Ανάπτυξης δημιουργεί πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν οι ιδιώτες (επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα) να αναφέρουν φόρους υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν διάφορες δραστηριότητες. Η τρόικα θεωρεί πολύ σημαντική την κατάργηση αυτών των φόρων 

4. Υιοθέτηση κώδικα συμπεριφοράς για τα μέλη της κυβέρνησης ώστε να περιοριστεί η διαφθορά. Το θέμα βρίσκεται σε διαδικασία προώθησης.

5. Έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (υπουργείο Οικονομικών και Δικαιοσύνης) για το σχέδιο δράσης σχετικά με τη είσπραξη των οφειλών.

6. Υιοθέτηση νόμου για τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών. Πρόκειται για το δυσκολότερο εκ των 6 προαπαιτούμενων μέτρων και όλοι περιμένουν τη στάση που θα τηρήσει επί του ζητήματος ο νέος υπουργός Υγείας.

Αμέσως μετά σειρά έχουν τα υπόλοιπα 6 προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δις ευρώ που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης