Ο Σαμαράς παίζει το "τα θέλω όλα δεν δίνω τίποτα" και δεν διστάζει να πάει σε εκλογές

Έτσι έχει μάθει να πολιτεύεται ο Σαμαράς : Να τραβάει (εκβιαστικά) το σχοινί δουλεύοντας στο παρασκήνιο. "Τα θέλω όλα δεν δίνω τίποτα". Έτσι και τώρα. Θέλει και κομματικό Πρόεδρο και να μην απολογηθεί για το τι υπογράφει και να συνεχίσει να κυβερνά!

Έτσι, μετά την βαριά ήττα της πρώτης ψηφοφορίας με τα 135 όχι ο κ. Σαμαράς τραβάει και πάλι το σχοινί και διαμηνύει: ή στις 29 Δεκεμβρίου κατά την τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα ο Σταύρος Δήμας ή η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές με ταχύτατες διαδικασίες στις 25 Ιανουαρίου.

Στη ΝΔ όλο και περισσότεροι παραδέχονται ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να αλλάξει στάση σε 12 μέρες, με πειστικά επιχειρήματα που να μπορούν να τεκμηριώσουν πολιτικά την θετική ψήφο όσων θα μπορούσαν να σπεύσουν. ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ!

Δεν αρκεί η στρατηγική του φόβου, η οποία υπέστη και εκ των έσω σημαντικό πλήγμα, ούτε είναι ελκυστικό το επιχείρημα πως θα γίνουν εκλογές, ίσως κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα μπει σε περιπέτειες.

Ο Σαμαράς δεν συζητά καμία από τις προτάσεις που του έχουν κάνει: Όχι σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού είναι αντισυνταγματικό. Όχι σε συμφωνία ημερομηνίας για κοντινές εκλογές θα είναι μια μακρά προεκλογική περίοδος . Όχι στην αλλαγή Δήμα δεν είναι αυτός το πρόβλημα.

Τι σημαίνει αυτό για όσους καταννοούν πως σκέπτεται ο κ. Σαμαράς; Πάει σε εκλογές για να τις... κερδίσει! Και μετά τον Δήμα υπάρχει πολιτική ζωή (αλλά για ένα μήνα ακόμη...)

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης