Ο Σαμαράς παίζει τα ρέστα του: Όλα ή τίποτα πριν νικηθεί από τις ίδιες τις εξελίξεις - Έχει τους 180 ή εκβιάζει για να τους βρεί;

Ο κ. Σαμαράς για μια ακόμη φορά κάνει καλά αυτό που ξέρει: Αιφνιδιάζει με τσαμπουκά! Ή έχει τους 180 βουλευτές για να εκλέξει Πρόεδρο την ώρα που η διαπραγμάτευση με την τρόικα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο (ήδη επέβαλαν δίμηνη παράταση και βλέπουμε), ή δεν τους έχει, οπότε τραβάει το σχοινί και παίζει κυριολεκτικά τα ρέστα του, εναντίον όλων!

Αν εκλέξει Πρόεδρο γίνεται κυρίαρχος του παιχνιδιού στην Ελλάδα και ταυτόχρονα, μπορεί να συνεννοηθεί στη συνέχεια με τους δανειστές, υποκρινόμενος ότι διαπραγματεύεται. Αν όχι αφήνει την καυτή πατάτα των ανοικτών διαπραγματεύσεων στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σαμαράς ήταν πάντοτε ένας εξαιρετικός παίκτης στον τακτικισμό (δυστυχώς είναι πολύ κακός όταν κυβερνά). Εντελώς συγκεντρωτικός, έχει φτάσει στο απίστευτο σημείο να γνωρίζει μόνο αυτός ποιος θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος, χωρίς να έχει τοποθετηθεί ούτε το κόμμα του, ούτε καν ιστορικά στελέχη της ΝΔ και βέβαια να δρομολογεί τις εξελίξεις όπως θέλει.

Πάντως την Τρίτη θα κάνει διάγγελμα και ίσως ανακοινώσει και το όνομα του υποψήφιου Προέδρου. Το molonoti.gr έχει πληροφορίες ότι είναι είτε ο κ. Διαμαντούρος (καθηγητής πολιτικής Επιστήμης), είτε ο κ Σκουρής (ευρωπαίος διαμεσολαβητής), ενώ έχουν ακουστεί και άλλα ονόματα όπως Αβραμόπουλου, Δήμα, Πικραμμένου.

Ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι το περιβάλλον είναι καλό για να πιεστούν βουλευτές άλλων κομμάτων και να ψηφίσουν Πρόεδρο. Το δίλλημμα είναι ήδη διατυπωμένο: Σταθερότητα, (δήθεν) ανάπτυξη και (δήθεν) έξοδος από τα μνημόνια ή αστάθεια και πειράματα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνουμε ότι αν δεν εκλεγεί με την πρώτη ψηφοφορία όπου απαιτούνται 200 ψήφοι, θα πραγματοποιηθεί δεύτερη στις 23 Δεκεμβρίου όπου και πάλι απαιτούνται 200 ψήφοι και αν και πάλι δεν εκλεγεί πρόεδρος θα πραγματοποιηθεί η τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου όπου απαιτούνται 180 ψήφοι.

Σε περίπτωση που και στην τρίτη ψηφοφορία δεν εκλεγεί Πρόεδρος τότε θα πάμε σε εκλογές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης