Ο Σαμαράς ελπίζει οι δανειστές να του δώσουν... πολιτικό σωσίβιο μη απαιτώντας νεα εισπρακτικά μέτρα

Light μέτρα θέλει η κυβέρνηση Σαμαρά από τους δανειστές ώστε να υποκριθεί προς το εσωτερικό της χώρας ότι τα δύσκολα έχουν περάσει και να δημιουργηθούν συνθήκες "πολιτικής επιβίωσης" αυτής της κυβέρνησης. Τώρα η συζήτηση που γίνεται αφορά την περίφημη "προληπτική πιστωτική γραμμή" από την ευρωζώνη που πρέπει να είναι σχεδιασμένη «στα μέτρα» της Ελλάδας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η Ελλάδα θέλει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) να δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο όπου θα διοχετευθούν τα αχρησιμοποίητα χρήματα από το τρέχουν πρόγραμμα και ήταν προορισμένα για τυχόν κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

Αυτό το σύστημα θα επιτρέψει στη χώρα να αποφύγει τα αυστηρά κριτήρια και τις δεσμεύσεις που ενέχουν οι γραμμές πίστωσης που διαθέτει ο ESΜ.
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΜΗΧΑΝΙΑ
Στο μεταξύ οι αγορές όχι μόνο προσγείωσαν απότομα το ελληνικό πολιτικό σύστημα, αλλά και ξεμπρόστιασαν τον Σαμαρά με την δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ, ότι ήταν το ελληνικό σχέδιο για πρόωρη έξοδο στις αγορές επηρέασε αρνητικά τις αγορές (και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ).
Τώρα ο Σαμαράς ελπίζει ότι οι πιστωτές θα δώσουν το «πολιτικό σωσίβιο» που θέλει η κυβέρνηση και δεν θα επιμείνουν σε σκληρά μέτρα που θα θέσουν σε σκληρή δοκιμασία τον κυβερνητικό συνασπισμό και θα φέρουν ΝΔ και ΠαΣοΚ σε πιο δυσχερή θέση.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης