Ο κ. Σαμαράς κινδυνεύει να γίνει στόχος της ΕΕ

Ευρώπη και τρόικα, δεν συμφωνούν με τη διενέργεια εκλογών στην Ελλάδα, φοβούμενοι ότι ακόμα και αν γίνουν, αντί να προκύψει η απαραίτητη ηρεμία στη χώρα, η ακυβερνησία θα ενταθεί! Υπό αυτήν την έννοια, ο κ. Σαμαράς, στα μάτια των Ευρωπαίων γίνεται το κεντρικό πρόσωπο που ευθύνεται για τα αδιέξοδα της χώρας του αυτές τις ώρες.

Οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί ο κ. Σαμαράς δεν συγκυβερνά για λίγους μήνες ώστε να υπογράψει η Ελλάδα τις συμβάσεις, νσ εκταμιευτεί η 6η δόση, να ψηφιστούν στη Βουλή τα αναγκαία νομοσχέδια  και εν συνεχεία, δηλαδή πολύ σύντομα, να γίνουν και οι εκλογές. Άλλωστε ο κ. Παπανδρέου τον περιμένει..!

Πέραν των παραπάνω... λογικών κατά τους Ευρωπαίους, σκέψεων, ο κ. Σαμαράς δεν έχει καταθέσει κανένα επιχείρημα 'γιατί εκλογές τώρα'. Ποιά η διαφορά δηλαδή άν γίνουν αργότερα.

Ενδεικτικές του πώς σκέπτονται πλέον οι Ευρωπαίοι, είναι οι δηλώσεις του Έλμαρ Μπροκ.

"Η στάση του Αντώνη Σαμαρά έναντι της χώρας του είναι ανεύθυνη", δήλωσε ο γερμανός χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Έλμαρ Μπροκ και συντονιστής για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Ευρωπαίκού Λαικού Κόμματος, υποστηρίζοντας πως η άποψή του απηχεί και την άποψη του ΕΛΚ.

Ο Έλμαρ Μπροκ κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να υποστηρίξει πλήρως το πακέτο των μεταρρυθμίσεων και περικοπών που συμφωνήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν υπάρχει τίποτε προς αναδιαπραγμάτευση". Σύμφωνα με τον κ. Μπροκ, "δεν είναι τώρα η ώρα για κομματικές αντιπαραθέσεις". Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να διακηρύξει μέχρι τη Δευτέρα την υποστήριξή του σε μια μεταβατική κυβέρνηση ή σε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών: "Η ΝΔ θα πρέπει να αναλάβει πλήρη υπευθυνότητα", δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης