Ο κ. Σαμαράς επιβάλλει στους δανειστές την εικονική έξοδο από τα μνημόνια... χρεώνοντας την χώρα

Ο κύβος ερρίφθη για τον κ. Σαμαρά. Προέχει η εικονική πραγματικότητα που χτίζει εδώ και καιρό για να παραμείνει στην πρωθυπουργία και όχι το αντικειμενικό συμφέρον για την χώρα. Έτσι αυτό που δεν έκανε εδώ και δυόμισι χρόνια (να διαφωνήσει σε κάτι με την τρόικα) το κάνει τώρα: Προχωρά μονομερώς π.χ. στις 100 δόσεις οφειλών προς το Δημόσιο, παρά την απόλυτη αντίδραση των δανειστών.

Μόνο αυτό, θα ήταν καλό. Δυστυχώς ενώ το σωστό γα την Ελλάδα το γνωρίζουν όλοι, ο κ. Σαμαράς κάνει ακριβώς τα αντίθετα και αυτό θα στοιχίσει πολλά δισ. ευρώ στην χώρα. Ιδού:

* Η χώρα μπορεί να πάρει τα χρήματα που της λείπουν από ΕΕ και ΔΝΤ, με τα χαμηλά επιτόκια που μας τα δίνουν. Ο κ. Σαμαράς θέλει να βγεί στις αγορές και να πληρώνει διπλάσια και τριπλάσια επιτόκια, επιβαρύνοντας ανυπολόγιστα την οικονομικά κατεστραμένη Ελλάδα.

* Η χώρα θα έπρεπε να ζητήσει δραστική μείωση των επιτοκίων δανεισμού και χρονική επέκταση αποπληρωμής. Να περιμένει δε την κατάληλη στιγμή που θα γινει από την πλευρά τους το (ΒΕΒΑΙΟΝ) κούρεμα από τους δανειστές. Αντί γι αυτό ο κ. Σαμαράς, ψεύδεται ασύστολα ότι το χρέος ειναι βιώσιμο...

Έχοντας στο μυαλό την παραμονή του στην εξουσία, ο κ. Σαμαράς έχει να επιλέξει μεταξύ μιας δήθεν εξόδου από το μνημόνιο που θα επιβαρύνει την ελληνική οικονομία (για να ισχυρίζεται στους Έλληνες ότι βγαίνουμε από την κρίση) και μιας τίμιας συνεννόησης με τους δανειστές (που αν συνδυαζόταν με πραγματικές μεταρρυθμίσεις θα ανακούφιζε την ελληνική οικονομία).

Το καταπληκτικό είναι ότι και στις δυο περιπτώσεις η Ελλάδα θα έχει σκληρό έλεγχο από τους δανειστές αλλά ο κ. Σαμαράς προτιμά να τον ελέγχουν και να δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές (για να λέει ότι είμαστε πια... χωρίς μνημόνια) παρά να τον ελέγχουν και να τον δανείζουν φθηνά.

Οι δανειστές φαίνεται πως θα αναγκαστούν να δεχθούν το εικονικό σχέδιο Σαμαρά για δυο λόγους: Πρώτον έχουν ήδη παρασυρθεί και αυτοί σε δηλώσεις ότι "η Ελλάδα τα κατάφερε" και δεύτερον θα επιβάλλουν σκληρότερους  ελέγχους για να "επιτρέψουν" στον Σαμαρά να κομπάζει. Και δεν... θα πληρώνουν κιόλας!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης