Οσκαρ πολιτικής ειλικρίνειας στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

Είναι ο μόνος πολιτικός που έχει τολμήσει να πει την πλήρη αλήθεια για το πώς, τα δύο τελευταία χρόνια  φτάσαμε ως εδώ. Και ενώ έπαιρνε ποσοστά 1,5-2% για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εκτινάχτηκε στο 8% και έπεται συνέχεια. Πρόκειται για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που μιλώντας στον "Σκάι", περιέγραψε με χειρουργική ακρίβεια τι συνέβει.Είπε:

* Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μπορούσε να αποφύγει το μνημόνιο. Αρκεί να έβγαινε στις (ανύποπτες) αγορές και να δανειζόταν με τα τότε χαμηλά επιτόκια της αγοράς, όσα χρήματα χρειαζόταν η χώρα, ώστε να υπάρξει χρόνος, για να παρθούν μέτρα σωτηρίας της. Αντί γι αυτό βγήκαμε μόνοι μας και είπαμε ότι είμαστε σχεδόν πτωχευμένοι. Οι επιπτώσεις ήσαν καταστροφικές.

* Αναλάβαμε την εξουσία και... μοιράζαμε επιδόματα και λεφτά! Μάλιστα συζητούσαμε αν πρέπει να είναι πάνω από τις 2.000 ευρώ! Δηλαδή δεν είχαμε καμία απολύτως πολιτική, καμία διαχειριστική ικανότητα, καμία ωριμότητα απέναντι στο τεράστιο  πρόβλημα της καταρρέουσας οικονομίας μας.

* Ακόμα κι όταν υπογράψαμε το μνημόνιο, εκ των υστέρων απεδείχθη ότι η κυβέρνηση ήταν πλήρως ανίκανη να διεκπεραιώσει ότι υπέγραψε. Επί πλέον δεν έγινε καμία απολύτως διαπραγμάτευση.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν περιορίστηκε μόνο στα παραπάνω. Τόνισε ότι ο κ. Παπανδρέου τοποθέτησε λάθος πρόσωπα σε υπουργεία ( εντελώς άπειρα ). "Διόρισε φίλους και υπαλλήλους του", είπε! Και δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας ότι "μόνο σε μία τριτοκοσμική χώρα θα μπορούσε να επαναδιεκδικήσει κάποιος σαν τον Παπανδρέου την ηγεσία του κόμματος".

Η πολιτική στάση του κ. Χρυσοχοίδη έχει εντυπωσιάσει, δεδομένου ότι είναι ο μόνος που ομιλεί έτσι από τους διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος. Οι υπόλοιποι δεν έχουν πει τίποτε απολύτως.

Ο υπουργός τάχθηκε υπέρ της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου «όσο χρειάζεται», και δήλωσε αντίθετος με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

Αναγνώρισε ότι χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Γιώργου Παπανδρέου και σημείωσε τι αυτό έγινε «γιατί σκληρά ζουν οι άνθρωποι σήμερα, είναι σκληρή η πραγματικότητα».

Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η παράταξη θα αλλάξει» και σημείωσε: «Πρέπει να απευθυνθούμε στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη. Πρέπει να επανιδρύσουμε το ΠΑΣΟΚ. Είχα κάνει μια πρόταση πριν από 10 χρόνια, να τα αλλάξουμε όλα. Εάν το κάναμε τότε, σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα ήταν και πάλι στην εξουσία».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης