Οργή και απαξίωση των πολιτών για τους πολιτικούς σύμφωνα με την ΠΑΜΑΚ - Στο 17% η διαφορά ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εννέα στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος δρόμο επιμηκύνοντας ή και μεγαλώνοντας της κρίση.Η νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) αποτυπώνει την μαζική απογοήτευση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στο σύνολο του πολιτικού κόσμου (που δεν εννοεί να αλλάξει...)

Συγκεκριμένα, 72 στους 100 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει κάτι να προσφέρει πλέον στη χώρα, αλλά και το 61% εκτιμά ότι ούτε η ΝΔ μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά! Το 86% μάλιστα πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Στην κάλπη τώρα, η ΝΔ έχει προβάδισμα 17 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ενώ στην παράσταση νίκης η διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνει τις 60 μονάδες. 

Συγκεκριμένα, η ΝΔ στηρίζεται παίρνει 32,5% χάνοντας μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 15,5%, υποχωρώντας και αυτός κατά μία μονάδα.

Στην τρίτη θέση ισοδυναμούν η Χρυσή Αυγή και το Κομμουνιστικό Κόμμα με 7,5%, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη ακολουθεί με 6,5%. Κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνά το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή.

Σημειωτέον ότι και μια δημοσκόπηση στον Ελεύθερο Τύπο έδινε αντίστοιχα ποσοστά: Διαφορά στο 16,5% και όλα τα μικρά κόμματα εκτός Βουλής.

Η υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεκτείνεται και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, όπου ο κ. Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 18 μονάδες, 37% έναντι 19%. Πρώτος πάντως είναι  ο «κανένας», (42 στους 100 πολίτες), κάτι που επίσης αποδεικνύει ότι οι πολίτες στρέφουν την πλάτη συνολικά στους πολιτικούς.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης