Ξεκίνησε η άτυπη διαπραγμάτευση Τσίπρα - δανειστών με δηλώσεις και... νομοσχέδια

Τα... πρώτα νομοσχέδια ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με εντολή Τσίπρα ώστε να μην χαθεί χρόνος αναλαμβάνοντας την εξουσία! Πρώτο - πρώτο είναι η κατάργηση του μνημονίου και αμέσως μετά αυτά της επαναφοράς συλλογικών διαπραγματεύσεων, κατώτατου μισθού και αποκατάστασης κάποιων συντάξεων, πάταξης της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου και ρύθμισης του τοπίου των ΜΜΕ, με επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Στο μεταξύ απάντηση στα σενάρια που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να πιέζεται μετεκλογικά, κι εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, για να προλάβει να προχωρήσει τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους έως το τέλος Φεβρουαρίου, οπότε λήγει η δίμηνη παράταση του μνημονίου, έδωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ.Βίτσας.

«Δεν θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα του διμήνου που συμφωνήθηκε με τους δανειστές, εδώ δεν αναγνωρίζουμε τη συμφωνία» διεμήνυσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βίτσας είπε επίσης ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, "θα φέρει άλλες σκέψεις στην ΕΕ, αλλά και στον Σόιμπλε ελπίζω".

Πάντως οι Financial Times γράφουν πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαμηλώσει τους τόνους από τον Μάιο, που ο ΣΥΡΙΖΑ προηγήθηκε στις Ευρωεκλογές, εδραιώνοντας στις δημοσκοπήσεις την πρωτοκαθεδρία έναντι του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την εφημερίδα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει αφοσίωση στο ευρώ, ενώ η οικονομική ομάδα του πλέον διεξάγει τακτικά διεθνείς τηλεδιασκέψεις σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους fund managers ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να καταπολεμήσει το δανειακό πρόβλημα της Ελλάδας και δεν θα αντιταχθεί σε ξένες επενδύσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης