Ξέχασαν τους ανθρώπους και ενδιαφέρονται μόνο για έσοδα - Η νέα παγκόσμια κουλτούρα για να κυβερνούν

έσοδα ανθρωποι

Η κονωνική πολιτική και οι πολιτικές ανακούφισης μειώνονται στις περισσότερες χώρες του πλανήτη δίνοτας την θέση τους στην δισχείριση των... αριθμών και πιο συγκεκριμένα των φόρων! Οι κυβερνήσεις έχουν ξεχάσει τον άνθρωπο και έχουν ως πρώτη μέριμνα το έσοδο, αυξάνονοντας συνεχώς έμμεσους και άμεσους φόρους.

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί λόγω μνημονίων στην εγκατάλειψη των ανθρώπων και στην αφοσίωση των αριθμών. Η χώρα μας απογειώθηκε και σήμερα βρίσκεται στην πέμπτη θέση με τους υψηλότερους συντελεστές στους έμμεσους φόρους και συγκεκριμένα στον ΦΠΑ.

Μέσα σ ένα χρόνο,13 χώρες παγκοσμίως αύξησαν το ποσοστό των έμμεσων φόρων και καμία δεν το μείωσε. Επίσης, εννέα χώρες αύξησαν το ποσοστό του φορολογικού συντελεστή των εταιρικών φόρων, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα από 20% σε 26%, ενώ, αντίθετα, 24 χώρες τον μείωσαν.

Έρευνα σε 130 χώρες,δείχνει ότι οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων έχουν γίνει το «εργαλείο» για τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έσοδα χωρίς να αποθαρρύνουν υποψήφιους επενδυτές.

Για τις χώρες που επιβάλλουν έμμεσο φόρο, η Ουγγαρία κατέχει την πρώτη θέση με 27%, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 23%. Στη χαμηλότερη θέση είναι η Αρούμπα, με ποσοστό 1,5%. Επίσης, η Κύπρος έχει πλέον ΦΠΑ 19% από 17%, ενώ και η Ιταλία αύξησε κατά μία ποσοστιαία μονάδα τον συντελεστή ΦΠΑ, ο οποίος διαμορφώθηκε το 2014 στο 22%. Στην ίδια θέση με την Ελλάδα βρίσκονται και η Ιρλανδία, η Πολωνία και η Πορτογαλία.

Στην Ελλάδα η αύξηση είναι της τάξης του 30% και συγκεκριμένα στο 26% από 20% και ακολουθεί η Κύπρος με αύξηση των συντελεστών κατά 12,5%.

Αντίθετα, μείωσαν τους συντελεστές η Σουηδία κατά 16,35%, η Φινλανδία κατά 18,37% και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 12,5%.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης