ΝΥΤ : Η Ελλάδα έχει κουραστεί οι δανειστές πρέπει να χαλαρώσουν τις απαιτήσεις τους

"Η λιτότητα έχει αποτύχει, η Ελλάδα έχει κουραστεί" γράφουν οι New York Times, που διαψεύδοντας τον Σαμαρά δεν βλέπουν κινδύνους από μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα βάλλουν κατά της πολιτικής των δανειστών.

Με τίτλο «Μία κουρασμένη Ελλάδα εξετάζει τις επιλογές της» οι New York Times κάνουν μια ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνική κρίση, υπογραμμίζοντας την ευθύνη των δανειστών.

Η αμερικανική εφημερίδα εξαπολύει νέα επίθεση στις πολιτικές λιτότητας των δανειστών, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έμεινε με χρέος μεγαλύτερο από ό,τι θα ήλπιζε ποτέ να αποπληρώσει και ζητά από την τρόικα αναβολή της αποπληρωμής των δόσεων του χρέους για το 2015. Εκτενής είναι και η αναφορά στο ανθρώπινο κόστος της κρίσης με την πείνα, τις αυτοκτονίες και την ανεργία να έχει αυξηθεί απότομα.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο χαρισματικός ηγέτης του, Αλέξης Τσίπρας, έχουν υποσχεθεί να επαναδιαπραγματευτούν το δημόσιο χρέος, να μειώσουν τους φόρους, να αντιστρέψουν τις περικοπές των συντάξεων και να αυξήσουν τις δαπάνες για δημόσιες τις υπηρεσίες.

Αλλά για να επιτευχθεί αυτή η φιλόδοξη ατζέντα, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να πείσει τους ηγέτες της λεγόμενης τρόικα – η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – για την ελάφρυνση των όρων του χρέους της χώρας», επισημαίνουν οι New York Times.

Και το άρθρο καταλήγει: "... οι πολιτικές λιτότητας, όπως η μείωση των δαπανών και η αύξηση των φόρων, που ζήτησε η Τρόικα σε αντάλλαγμα για την βοήθεια προς την Ελλάδα και άλλες προβληματικές χώρες της ευρωζώνης έχουν παρατείνει και έχουν εμβαθύνει την οικονομική τους κατάρρευση".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης